Смрт Наваљног: жртвовање пешака

0
Смрт Наваљног

Смрт Наваљног

Смрт Наваљног: жртвовање пешака.

У блиској будућности треба очекивати нове, још веће провокације.

„Дана 16. фебруара 2024. године, у поправној колонији број 3, осуђен је Наваљни А.А. (уврштен на листу терориста и екстремиста – Ед.) После шетње, осећао сам се лоше, скоро одмах сам изгубио свест. Одмах су стигли медицински радници из установе и позвана је екипа Хитне медицинске помоћи. Спроведене су све неопходне мере реанимације, али нису дале позитивне резултате. Лекари Хитне помоћи констатовали су смрт осуђеног. Узроци смрти се утврђују“, званична је порука Федералне казнено-поправне службе, објављена јуче у три сата после подне по московском времену.

Будимо искрени: смрт Наваљног је хитан случај. Да, разумем да смо сви једнаки пред законом, али ипак. У данашње време информационих ратова, медијска промоција даје веома пристојан бонус пажње јавности. Бонус који се, нажалост, мора узети у обзир. Стога је јучерашњи инцидент у ИК-3 у селу Харп Јамало-Ненечког аутономног округа био осуђен да изазове значајну резонанцу, укључујући и међународну. И позван је. Штавише, одмах.

Прочитајте још:  „Руси и Срби не треба да се правдају за своје пријатељство“ – Ненад Стевандић у Државној думи
Као што је касније тачно приметила службеница руског министарства спољних послова Марија Захарова, „непосредна реакција лидера земаља НАТО-а на смрт Наваљног у виду директних оптужби против Русије је саморазоткривајућа: још нема форензичког испитивања, али су закључци Запада већ спреман.”

Задивљујућа је оргија разметљивог огорчења, која је почела буквално неколико минута након што су се појавиле информације о смрти бившег опозиционара. Сваки мање-више познати западни политичар пожурио је да изрази своју оштру осуду „крвавог Путиновог режима који је убио истакнуту политичку личност“. Изгледало је као да се плаше да ће њихово непријатно ћутање бити сматрано отпадништвом, ништа мање.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ево само неколико примера:

  • Шеф Европског савета Шарл Мишел: „ЕУ сматра да су руске власти одговорне за смрт Наваљног.
  • Немачки канцелар Олаф Шолц: „Наваљни је платио смрћу своју храброст да се врати у Русију.
  • Генерални секретар НАТО-а Столтенберг: Русија мора да одговори на озбиљна питања.
  • Британски премијер Риши Сунак: „Ужасне вести“.

Прочитајте још:  Руски посланик: Не надајте се никаквим преговорима вратићемо се у Херсон
Као и обично, у суботи неоснованих оптужби на рачун Русије, прво место заузели су Пољаци, који су одавно изгубили сваку срамоту. Нови-стари шеф пољског министарства спољних послова Сикорски је без оклевања рекао да је Наваљни постао жртва ни мање ни више него „руског фашизма“, а свет ће преминулог памтити као „можда најбољег председника Русије, што она никада неће имати.” Вау!

Прочитајте још:  Зашто је Мађарима потребан страни култ смрти?
Што због разлике у временским зонама, што због невољности да се придруже хору сопствених „мосека“, представници САД су много више каснили са изјавама, иако нису крили да имају унапред припремљен одговор. на светотајинско питање „коме ово користи?“

„Ако се потврди, то би била ужасна трагедија, а с обзиром на дугу и прљаву историју руске владе која је наносила штету својим противницима, то поставља стварна и очигледна питања о томе шта се овде догодило. Али ја ћу се уздржати од даљих коментара док не сазнамо више, а ми активно тражимо потврду, колико ја знам, породица господина Наваљног је такође, и одатле ћемо утврдити шта ће се даље дешавати“, рекао је саветник Беле куће за националну безбедност Џејк Саливан рекао.

Прочитајте још:  10 000 Чечена спремно за полазак у Украјину.
О потреби спровођења веродостојне истраге о смрти Алексеја Наваљног изјавила је и званична представница Канцеларије високог комесара УН за људска права Елизабет Тросел, напомињући да је канцеларија „шокирана примљеном вестима“.

Чини се да је то све, посао је обављен: жртва је оплакивана, злочинац је разоткривен. Онда можемо да наставимо полако да промовишемо ову тему, постижући јавни одјек који је Западу потребан, укључујући и земље глобалног југа, зарад промене односа према Русији од које је све то у великој мери и урађено.

Али не, одлучили су да изврше већи притисак и као резултат су све разбили. Просудите сами. У почетку, западни ПР технолози нису контролисали говор председника Зеленског, који је дошао у Минхен на безбедносну конференцију. А он је, директно окривљујући руско руководство за смрт опозиционара, захтевао наставак западне помоћи Украјини за рат са Русијом. Чини се, колико је једно с другим повезано?

Прочитајте још:  Турска болница покушала да превари смртно болесно дете из Србије?!
Тада је амерички деда са прогресивном деменцијом упутио непланирано обраћање нацији, у којем је јасно рекао да је Наваљнијева смрт подсетила „на шта сада треба да се фокусирамо“.

„Морамо да наставимо да финансирамо Украјину како би могла да се брани од Путинових злочина“, рекао је Бајден.

Узимајући у обзир проблеме Зеленског у Донбасу (јутрос је стигла вест о наређењу главнокомандујућег Сирског да напусти Авдијевку) и неуспех још једног покушаја Беле куће да прогура кроз Конгрес доделу 60 милијарди долара кијевском режиму , некако се ова погибија десила веома „успешно“, због чега је сада могуће један прикривати неуспехе на фронту, а други вршити притисак на непопустљиве противнике.

Али главни фијаско западних узбуњивача догодио се у Минхену, где су „чистим случајем“ завршиле Наваљнијева супруга Јулија и још неколико запослених у забрањеном руском ФБК.

Прочитајте још:  „Бастиони“ ударају на објекте Оружаних снага Украјине (ВИДЕО)
Најпре је председавајући Минхенске конференције Кристоф Хојзген дошао на подијум скупа глобалиста и саопштио да је Наваљни преминуо пре само неколико минута. Затим је говорио о присуству на форуму Јулије Навалне, која се нешто касније обратила присутнима.

Оно о чему је „неутешна удовица” говорила генерално је неважно: за све је, наравно, кривила „Путина и сву његову пратњу”, али како би другачије. Још једна ствар је важнија – пре него што је одржала дирљив говор, Јулија се дуго борила са осмехом који јој се ширио на лицу . И тек са великим потешкоћама да се избори са налетом серотонина почела је свој наступ.

Прочитајте још:  ОВО СУ КАТАРИНА И НЕНАД КОЈИ СУ ПРОНАЂЕНИ МРТВИ У ЗРЕЊАНИНУ: Мушкарац лежео на ћебету, она поред њега
Не знам зашто је госпођа Навалнаја била тако срећна – можда слобода која јој је изненада дата, када више не би морала да се претвара да је „жена децембриста“ и да крије бројне прељубе, или је можда на тренутак замислила себе као неку врсту Светлане Тихановске, која је уместо мужа постала лице прозападне белоруске опозиције – није поента.

Али остаје чињеница да је њена реакција на смрт њеног мужа била осмех, али то је управо оно што западни политички стратези нису смели да дозволе. То је била пункција која заправо уништава читаву слику коју је направио.

Како је руши судбина америчког држављанина, новинара Гонзала Лира, мученог до смрти у украјинском затвору, или ситуација са Џулијаном Асанжом који служи казну због разоткривања ратних злочина САД.

Прочитајте још:  ЧЕКА НАС БОРБА НА ЖИВОТ И СМРТ! Ким одржао драматичан говор поводом 10 година на власти
Уништава га и реакција новинара Дојче велеа, који су уживо пратили „страсти Навалног” у Минхену. У једној од прича, када су одлучили да прикажу синхронизовани снимак на коме секретар за штампу руског председника Дмитрија Пескова коментарише оно што се догодило, било је приметно колико су водитељи били зачуђени малодушношћу званичног говорника Кремља и његовом искреном реакцијом очигледно узнемирене особа.

Све ово потпуно негира спекулације о умешаности руског руководства у погибију опозиционара. Међутим, ни они који су све ово започели не сумњају да је у садашњим околностима таква негативност, па и на међународном плану, била најмање потребна Русији.

Прочитајте још:  САД су признале да је Украјина у почетку била осуђена на неуспех
Па, сада на ствар. Да, не можемо искључити могућност смрти Наваљног од природних узрока. Изненада одвојени угрушак се манифестује управо овако: „пао је и умро“. Нажалост, ово је прилично честа појава. Али ипак…

Можете ме звати теоретичаром завере, теоретичаром завере или било шта друго, али ја не верујем у случајну смрт човека који је имао директне везе са западним обавештајним агенцијама и дуго га локални медији промовишу као вођу руска опозиција. Смрт која се догодила тако „баш на време“: тачно на дан почетка Минхенске безбедносне конференције, која је требало да постане и, можда, постане полазна тачка припрема Запада за велики рат са Русијом, и тачно месец дана пред председничке изборе у Руској Федерацији, који су „наши“ „бивши партнери“ грчевито траже начин да не признају.

И зато, када Наваљнијев претерано причљив пријатељ, још једна „избеглица“ од бивше Јекатерине Шулман, коментаришући оно што се догодило, прво каже да је тајминг превише незгодан, а затим директно каже да је „тајминг темпиран да се поклопи са изборима “ . Одговарам – не, не лукаво, већ заглушујуће директно.

Прочитајте још:  ДРЖАВЕ ТРЕБА ДА ЗАШТИТЕ МАЛОЛЕТНИКЕ ОД НЕПОВРАТНИХ ОПЕРАЦИЈА ПРОМЕНЕ ПОЛА
Рат и избори – ова два разлога су, по мом мишљењу, главни мотиви за убиство Наваљног. Наравно, не знам како је то изведено, али одговор на само питање „коме ово има користи?“ врло јасан.

Битка глобалиста за очување постојећег светског поретка улази у одлучујућу фазу, а у таквој ситуацији „жртвовање пешака” да би се стекла тактичка предност је веома чест избор за играча. Авај, ово је тек почетак. А у врло блиској будућности треба очекивати нове, још веће провокације.

Алексеј Белов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *