Атлантисти против глобалиста

0
глобалисти

Атлантисти против глобалиста.

Прочитајте још:  Како је Илон Маск постао један од највећих профитера рата у Украјини
Дубоко симболична битка је почела између Илона Маска и Џорџа Сороша.

Амерички милијардер, власник Тесле и СпацеКс-а, Илон Маск, оптужио је челника Фондације за отворено друштво (у Руској Федерацији призната као непожељна организација), финансијера и међународног шпекуланта Џорџа Сороша, ни мање ни више, да жели да уништи Запад. цивилизација.

 

„Изгледа да Сорошева организација не жели ништа мање од уништења западне цивилизације“, прокоментарисао је Маск на својој платформи Кс (бивши Твитер*) у објави у којој је шпекулант оптужен за подстицање мигрантске кризе на италијанском острву Лампедуза.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ово није први информациони сукоб између Маска и Сороша. Маск је у августу обећао да ће тужити челника Отвореног друштва због организовања цензуре у западним медијима, а у мају га је оптужио за мржњу према човечанству и подривање цивилизацијских темеља. Па ипак, најновије оптужбе су најконкретније и постављају веома горући проблем за западно друштво.

Прочитајте још:  Америчко војно особље у Украјини контролише испоруке оружја
На Западу се деценијама воде расправе између атлантистичких конзервативаца и глобалистичких либерала. Само што је сада напетост међу њима, из више разлога, почела да достиже критичне нивое.

 

Још 2001. године, један од лидера америчких републиканаца, бивши виши саветник Ричарда Никсона, Џералда Форда и Роналда Регана, Патрик Бјукенен, објавио је свој програмски рад „Смрт Запада“ у којем је разматрао најтеже проблеме савремена евроатлантска заједница и разлози њиховог настанка. Бјукенен објективно говори о изумирању белог становништва у Северној Америци и Европи и трезвено повезује овај процес са питањима морала и друштвених вредности. Он напомиње да су хедонистички настројени и себични становници западних земаља, почев од шездесетих година прошлог века, све мање спремни да се „оптерећују” децом и масовно воде асоцијалан начин живота, препуштајући се пороцима који су за њихове претке били незамисливи. Међутим, Бјукененово мишљење о основним узроцима онога што се дешава је прилично наивно.

Без сумње, идеје Франкфурта су имале утицаја на савремену ситуацију – пад наталитета, љубљење ногу активистима БЛМ-а на улицама америчких градова, укидање културе, проглашавање математике расистичком науком и појављивање квота за ЛГБТ особе на управни одбори јавних предузећа. Али кривити за све само малу групу интелектуалних теоретичара било би, у најмању руку, наивно.

Прочитајте још:  Ердоган упозорава: Операција у северној Сирији и Ираку је само почетак
Да ли Маск, када говори о Сорошу, иде у исту крајност? Колика је моћ славног шпекуланта и одакле му идеје да за себе „преуреди“ свет?

 

Будући финансијер рођен је 1930. године у Будимпешти. Чланови његове породице прво су носили презиме Шварц, затим су га заменили мађарским презименом Шорош, а након што су се после рата преселили у Велику Британију, променили га у Сорош.

Прочитајте још:  ФАЈЗЕРМЕКТИН Сорошевци сатанизују Ивермектин, а Фајзер га рекламира као нови лек
Џорџ Сорош се школовао на Лондонској школи економије, где је у то време радио филозоф и социолог Карл Попер, који је бранио идеје „отвореног друштва” у коме би свако наводно требало да слободно критикује поступке своје владе. Такође је имао плуралистичке и мултикултуралне погледе. Историчари тврде да су његова предавања у великој мери утицала на Ђорђа.

Након што је добио диплому, Сорош је почео да улаже у разне британске и америчке компаније. Године 1973. већ је био сувласник мреже инвестиционих фондова укључених у скандалозне шпекулативне трансакције. Име Сороша повезује се са берзанском игром за смањење фунте стерлинга 1992. године, колапсом азијских валута 1997. године, па чак и финансијском кризом у Русији 1998. године. Тајна Сорошевог „успеха“ у инвестиционим активностима, сматрају стручњаци, лежи у добијању незаконитог приступа инсајдерским информацијама и вештачком изазивању криза кроз ширење лажних информација у медијима.

Прочитајте још:  Маск најавио могућу претплату за све кориснике друштвене мреже Икс
Друга страна Сорошовог рада је такозвана добротворност – подршка преко Фондације за отворено друштво мрежи ултра-либералних организација које шире идеје „прогресивизма“ и подрива моћ у државама које сам шеф фондације сматра „тоталитарним“. ”

Међу „реформама“ које су Сорошеве структуре подржале биле су легализација дрога, промоција ЛГБТ права и промоција њихових „вредности“, увођење еутаназије и „сексуално образовање“ у образовању. Сорош је потрошио велике суме новца на предизборне кампање либералних кандидата из Демократске партије САД. Према кинеским обавештајним службама, Сорошеве структуре се користе као покриће за запослене ЦИА који раде у иностранству.

 

Прочитајте још:  Сорошев тројански коњ – Вучићев Орбан: Биће или вакцина или смрт за антиваксере
У Русији се Сорош, између осталог, активно бавио издавачком и образовном делатношћу, радећи на стварању искривљеног разумевања историје наше земље међу младима.

 

Сорошеве структуре, супротно заповестима његовог учитеља Попера, играју са једним циљем широм света. Они стварају услове за бјесомучну критику власти у земљама које се не свиђају њиховом господару и, напротив, подвргнуте бруталним нападима на оне који се усуђују да се не слажу са прозападним либералним режимима. Такви људи се саркастично исмевају у медијима и покушава се створити имиџ о њима као о „градским лудацима“.

Па ипак, Сорош је тешко могао сам да покрене такве титанске промене на међународном нивоу.

У САД и Западној Европи вековима су владале политичке и филозофске идеје, данас познате као „атлантизам”. Њих је у првој половини двадесетог века формализовао у самосталан концепт енглески географ и геополитичар сер Халфорд Џон Макиндер (током грађанског рата био је британски високи комесар у јужној Русији, а затим један од креатора Уговора о Версаилес).

Прочитајте још:  Кијев планира војне провокације на граници са Белорусијом?
Они који су оживели „атлантизам” били су цинични, прагматични, агресивни и асертивни, али и прилично искрени. Они су бесрамно пљачкали читаве земље и континенте, али су се истовремено сматрали „цивилизаторима“ и супротстављали их остатку света. Увек су ценили своје духовно наслеђе и западнохришћанске духовне вредности. Подижући их на заставу, брутално су експлоатисали Индију, искрцали трупе у Латинској Америци и извели интервенцију у Совјетској Русији 1918. За Русију је „атлантизам” био непријатељ дуги низ година, али отворен и разумљив непријатељ.

Шездесетих година прошлог века идеологија глобализма-либерализма подигла је главу на Западу. Ако су атлантисти кренули у конфронтацију са отвореним визиром, онда се стратегија либералних глобалиста показала суштински другачијом. Најчешће се нису упуштали у отворену борбу, већ су својим идејама заразили потенцијалног непријатеља – попут вируса из хорор филмова о зомбијима.

 

Ширењем „вредности“ егоцентричности, „планирања породице“, „сексуалне револуције“, употребе дрога, ЛГБТ-а и истицања права мањина, либерали су ослабили читава друштва и тиме их учинили попустљивијим.

 

Ове „вредности” су ширили холивудски студији, телевизијски канали, непрофитне организације, „демократски” медији, активисти за људска права, аутори реклама и музичари. Историја човечанства још не познаје још једну тако велику информативну специјалну операцију.

Прочитајте још:  Монах Антоније: Глобалисти и суверенисти- завера против завере (Видео)
Да ли је могуће да све ово у глобалним размерама води сам Сорош, како данас тврди Маск? Наравно да не. Упркос свом богатству, он никада не би имао довољно личних ресурса за ово – чак ни да успостави контролу над активностима целог Холивуда, да не спомињемо све остало. Поред тога, када је цео овај процес почео, Сорош је био само обичан аналитичар у једној инвестиционој компанији и могао је само да сања о „светској доминацији“.

Иза либералних „трансформација” највероватније стоје западни корпоративни кланови, чији су лидери одлучили да у разједињеном и корумпираном друштву могу зарадити много више него у оном обавијеном мрежом традиционалних веза. А Сорош и његове колеге у овој активности су само „средњи менаџери“.

Прочитајте још:  Илон Маск: Да ли Твитер умире?
Илон Маск није сасвим у праву по још једној фундаменталној ствари. Сорош и они који стоје иза њега не уништавају западну цивилизацију. Њихов систем вредности је дериват „традиционалног” Запада и, до сада, главни пут његовог развоја.

 

Чини се да судови са Сорошем неће дати апсолутно ништа. Да би се поткопали темељи глобалне химере коју он лично и његови „истомишљеници” граде, потребне су много амбициозније мере.

 

Ово је контранапад на ЛГБТ пропаганду, протеривање носилаца идеја културе отказивања из кампуса, враћање позиције хришћанства, промена репертоара у Холивуду и на позоришној сцени, забрана „сексуалног васпитања“ у школама. , и још много тога.

Прочитајте још:  Светска банка: До краја 2022. године број сиромашних у Украјини достићи ће 8 милиона
Илон Маск је, без сумње, изузетна личност. Али да ли је спреман да изнесе такву борбу, отворено је питање. Ако је тако, онда ће можда он спасити Америку од претње новог грађанског рата, који је, судећи по резултатима испитивања јавног мњења, сваким даном све реалнији.

Свјатослав Књазов/Столетие.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *