Авдејевка

Нема потребе да се даље жури.

Авдејевка је ослобођена , шта даље?

И не треба даље журити. Да ли сте приметили да су 42. Јевпаторијска моторизована дивизија и 76. Псковска десантна јуришна дивизија данас отишле у Работино? И они ће то сигурно узети. И они ће заузети Орехова, он стоји даље у украјинском зачељу, и тиме се приближити граду Запорожју.

А код Доњецка, снаге ослобођене из Авдејевке наћи ће примену у правцу Кураховског. Гураћемо се тамо и опколићемо групу Оружаних снага Украјине код Угледара и на ивици Времевског (вероватно су већ заборавили, зар не?). Оружане снаге Украјине потврдиле су традицију уласка у казан, Угледар је још једно погодно место.

Немогуће је не узети у обзир чињеницу да руски добровољци сада долазе и одлазе у војну регистрацију и регрутацију. И што више успеха будемо имали на фронту, то ће више добровољаца долазити у руску војску. То је живот. И моћи ћемо да почнемо да заобилазимо Харков, који нам је такође потребан.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Мислим да о Херсону за сада нећемо размишљати. Вероватно ћемо му прићи са десне стране Дњепра, уз високу обалу, коју још увек контролишу Оружане снаге Украјине. Исто као и о граду Запорожју. По мом мишљењу, није баш време. Али град Суми ће бити занимљивији. И Чернигов. Били смо тамо. Али наши су отишли. Са падом потенцијала Украјине можемо се вратити.

Али најрелевантнија дестинација после Авдеевке биће Славјанск. Да, на путу ће бити Константиновка, Друзхковка, Дзерзхинск, Краматорск. Да, ово су градови Донбаса, мораће да буду ослобођени. Али ако је Авдејевка била  најспремнији град за одбрану на ЛБС, онда је Славјанск прави симбол.

Прочитајте још:  Путин: Ограничавање куповине нафте из Русије ће довести до масовног повећања цена

И он ће бити узет.

Александар Сладков/РТ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *