Вучић: Добио бих Нобелову награду да смо увели санкције Русији

0
вучић

Александар Вучић (www.globallookpress.com © © IMAGO)

Вучић: Добио бих Нобелову награду да смо увели санкције Русији

Оно што сам могао да видим у Минхену, на безбедносној конференцији, то је један навијачки приступ, све је мање аргумената, све више пребројавања, сабирања, како да се победи непријатељ, а не стварних анализа онога што се у свету догађа или дугорочнијег погледа у будућност, оценио је председник Србије Александар Вучић.

Он је у интервјуу телевизији Прва рекао да је увек је добро када сте присутни, да је минхенска једна од најважнијих конференција која окупља западне земље.

“Ванг Ји (кинески шеф дипломатије) је тамо био инцидент, чак су неки коментарисали да не разумеју зашто је он ту”, каже Вучић.

Стављају вам у изглед неке приступе фондовима, неки проблеми, када говоримо о притисцима на Србију, додао је српски председник.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Немам сумње да ће нам позиција бити још тежа”, истакао је Вучић.

Он је говорио и о програму до 2027. године везаном за Експо и важности економских питања, али и политичким притисцима на Србију.

Да смо увели санкције Русији никакво питање ни око чега се не би постављао, напоменуо је српски председник.

“Био бих добитник бројних награда да сам то урадио, укључујући и Нобелову награду и уопште се не шалим када то кажем”, истакао је Вучић.

Говорећи о економији земље, он је истакао да Србија чини 52 одсто укупног БДП Западног Балкана, 55 одсто укупног извоза Западног Балкана.

“Зато је Србија важна и зато се са Србијом разговара јер је српска економија важна. Да би српска економија могла да настави тако, мора да се обезбеди мир, стабилност, сигурност. Зато нам је наносило штету што се водила хајка на ову земљи и то из ове земље”, рекао је Вучић.

Прочитајте још:  САВО МАНОЈЛОВИЋ КАО ХИЛОВ КЕЦ ИЗ РУКАВА: Запад је рачунао на други круг београдских избора!

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *