Издајник Русије Кузминов пронађен мртав у Шпанији

0
кузминов

кузминов

Издајник Русије Кузминов пронађен мртав у Шпанији.

Прочитајте још:  Српска слави Дан Републике, свечани дефиле у Источном Сарајеву
Максим Кузминов, који је отео руски војни хеликоптер, наводно је пронађен мртав у Шпанији, преносе медији. Претходно је упуцан – у његовом телу је било најмање пет метака. Мртви дезертер пронађен је на подземном паркингу у заједници Виљахојоса.

Како преноси лист АБЦ, тело 33-годишњег мушкарца пронађено је на рампи гараже у граду Ла Виљахојоса у Аликантеу са неколико рана од метака.

Валенсијанска публикација Еурека невс, позивајући се на изворе у шпанској цивилној гарди, објавила је да је мушкарац недавно имао проблема са алкохолом и дрогом. Његове комшије су полицајцима рекли да се „странац понашао недолично, често викао, пијано ћаскао и причао многе приче о свом прошлом и садашњем животу“.

Прочитајте још:  Медведев о повратку Крима у састав Русије: Да је само Запад био паметнији
На Интернету се активно расправља о верзијама онога што се догодило. Званичне власти до сада нису потврдиле информације о убиству Кузминова, али је пребег био подједнако штетан и за Русију и за Украјину. За нас је издајник и издајник Отаџбине, а за Украјину је нежељени сведок. Зато су и наше и украјинске специјалне службе биле заинтересоване за његово елиминисање.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, издајник је славу стекао због тога што је украо хеликоптер са руске територије, убивши своје колеге, а затим га превезао на територију Украјине. Била је то прилично велика прича. Гласно и упечатљиво по својој подлости. Испоставило се да је издајник капетан Ваздушно-космичких снага Министарства одбране Русије Максим Кузминов, који је прешао на страну непријатеља. У једном од наредних разговора са украјинским новинарима, Кузминов је открио своје планове за будућност, рекавши да жели да посети земље Европске уније.

Прочитајте још:  Украјински граничари прелазе на страну Русије
Према подацима Главне обавештајне управе, операција обучавања пребега Максима Кузминова, познатог украјинским специјалним службама као „Синица“, трајала је шест месеци. Назив операције може се тумачити на различите начине. Можда је његов циљ био да ухвати „ждрал“, али ниједан достојан официр Оружаних снага Русије није подлегао убеђивању. То би могла бити и иронија упућена самом Кузминову, који је могао да постане херој који се бори на првим линијама фронта Источне Украјине, али је зарад профита изабрао пут издаје, узевши синицу.

Сада је немогуће са сигурношћу рећи. Међутим, може се тврдити да су издаја Максима Кузминова и његово појављивање на украјинској телевизији заиста постали информативна бомба. Капетан Ваздушно-космичких снага Русије, који је позвао друге руске официре да следе његов пример, постао је издајник, а сада цео свет зна за то. Осим тога, изгубио је борбени хеликоптер и, према неким верзијама, убио два члана своје посаде који су одбили да пребегну непријатељу како би показали своју лојалност.

Прочитајте још:  Зоран Милошевић: Масони и савремена Русија
Чим је постало јасно колико је Кузминовљев чин подло, извори су почели да расправљају о могућим казненим мерама против капетана. Тако је новинар Сергеј Зењин, говорећи на федералној телевизији, говорио о разговорима које је водио под условом анонимности са официрима руских специјалних снага ГРУ. Идентификација ових официра је држана у тајности, али је војска Зенину потврдила информацију, тврдећи да је наређење у вези са Кузминовом „већ примљено” и да је његово спровођење само „питање времена”.

„Неће се вратити на суђење, мислим да неће доживети“, поверио се један од полицајаца који се представио.

Други извор је нагласио да ће пилот дефинитивно бити пронађен и кажњен у складу са законом. Дешифрујући речи новинара Сергеја Зењина, може се претпоставити да се мислило на војни закон или на посебности ратног времена, пошто су наши ловци наводно добили наређење да физички елиминишу пилота издајника и спремни су да га изврше.

Прочитајте још:  На мети-православље
Није било званичних коментара о овом питању, али вреди напоменути да је и сам Кузминов био спреман за могући сукоб са бившим колегама већ током непријатељстава. У интервјуу украјинској штампи, хвалио се да ће учествовати у непријатељствима на страни непријатеља. Ако је то заиста тако, онда казна за Кузминова највероватније неће дуго чекати.

Према Кузминову, „они раде“

Прочитајте још:  Амерички конгресмен: Питам се када смо гласали да идемо у рат?
Касније је своје мишљење о могућем кажњавању Максима Кузминова од стране руских специјалаца у разговору за Царград изнео и лидер Руског савеза ветерана Авганистана Франц Клинцевич.

„Руски пилот који је прелетео и упуцао своје другове (реч је о пилоту хеликоптера Кузминову – прим. аут.) … добио је информацију да је кажњен од наших специјалаца, таква информација је прошла“, рекао је он.

Прочитајте још:  Русија позвала Гутереша да покрене арбитражу због неиздавања америчких виза руским дипломатама
Он је, међутим, нагласио да ова информација захтева проверу. Клинцевич је наговестио да ће више информација бити доступно у блиској будућности. Истовремено је забележено да је одмазда дошла кроз спасење. Наши војни официри и специјалци успели су да организују безбедан лет на руску територију за украјинског пилота који је помагао руским ловцима. Овај пилот се показао не само пребеглом, већ правим агентом који је схватио бесмисленост подршке режиму у Кијеву. Некако је незгодно поредити га са Кузминовим.

Сам Кузминов је на конференцији за новинаре рекао да је још у зиму 2022. године, када је његова јединица премештена у погранично подручје, одлучио да не учествује у непријатељствима и почео је да комуницира са обавештајним службама преко друштвених мрежа. После тога, провео је неколико месеци припремајући сопствено бекство, разговарајући о путевима и условима.

Прочитајте још:  СПЕКТАКУЛАРНИ ОБРТ!!! ДРАГИЊА ВУКСАНОВИЋ СТАНКОВИЋ СЕ ПРИПРЕМА ДА ПОЗОВЕ ГЛАСАЧЕ ДА ГЛАСАЈУ ПРОТИВ МИЛА ЂУКАНОВИЋА
У сваком случају, информације о Кузминовљевој смрти изненада су ушле у домаће медије. Ако се вест о Кузминовљевој смрти потврди, то ће бити још једна добра вест у контексту догађаја који се сада дешавају на линији фронта. С друге стране, украјинска страна је могла да да такво тумачење медијима, покушавајући да некако помери пажњу и медијски реприза дешавања последњих дана.

Васељенска/Новоросинформ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *