Нова економија: На 250 хектара у Сурчину ниче комплекс „Сингидунум“ – привредни парк, станови, комерцијални садржаји, мешовити градски центри, мреже собраћајница…

0
у Сурчину

у Сурчину

Нова економија: На 250 хектара у Сурчину ниче комплекс „Сингидунум“ – привредни парк, станови, комерцијални садржаји, мешовити градски центри, мреже собраћајница..

Град Београд ставио је на јавни увид план за развој неколико сектора у оквиру комплекса Сингиднунум у општини Сурчин. У оквиру сектора 2, 3, 4, 5 градиће се привредни парк, комерцијални садржаји, мешовити градски центри, мреже собраћајница, објекти за средње и основно образовање, за шта је намењено око 250 хектара, пише Нова економија.

Прочитајте још:  Будућност Украјине је велико Косово?
Београдски секретаријат за урбанизам и грађевинске послове огласио је јавни увид у нацрт план детаљне регулације комплекса Сингиднунум за секторе 2,3,4,5 – територија општине Сурчин, за извештајем о стратешкој процени утицаја на животну средину.

Иницијативу за израду плана је покренуло предузеће „Сингидунум-буилдингс“ (које је и финансијер плана), а са циљем да стварања планског основа за постепену трансформацију пољопривредног земљишта. Ово предузеће у свом власништву има преко 300 хектара земљишта у том подручју, наводи Нова економија.

Прочитајте још:  Грујичић о стању повређених: Деца из школе "Владислав Рибникар" морају да наставе са животом
Према подацима из Агенције за привредне регистре, предузеће је у стопостотном власништву ЛАМДА ДЕВЕЛОПМЕНТ из Холандије, а директор је грчки држављанин Константинос Георгиопоулос.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ламда Девелопмент СА је компанија са седиштем у Грчкој, која се бави улагањем у, развојем, лизингом и одржавањем некретнина. Компанија послује у Грчкој, као и у другим суседним балканским земљама, углавном у Румунији, Бугарској, Србији и Црној Гори.

Прочитајте још:  САД траже од Србије укидање забране "Европрајда"
Како је раније најављивано из општине Сурчин, комплекс Сингидунум имаће одлике „Сателитског града“, стамбеног комплекса у близини индустријске зоне, индустријски парк, стамбено-пословни центар и када су у питању објекти од јавне намене, три вртића, основну школу и клинику.

Предузеће „Сингидунум-буилдингс“ је са циљем сукцесивног развоја подручја, 2016. године иницирало истовремену израду два плана детаљне регулације (за секторе 1 и 5) која су усвојена 2018. године, а који чине прву фазу планске разраде комплекса „Сингидунум“.

План детаљне регулације за секторе 2, 3, 4 и 6, за које је намењена површина од 247,5 хектара, представља другу фазу, којом ће се заокружити плански циклус разраде комплекса „Сингидунум“ као целине.

Нова економија

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *