И званично: Син Сирског честитао победу Руса у Авдејевки

0
син сирског иван

син сирског иван

И званично: Син Сирског честитао победу Руса у Авдејевки.

Прочитајте још:  Србија победила Црну Гору
Усвојени син новог врховног команданта Оружаних снага Украјине Александра Сирског, Иван је позитивно реаговао на заузимање Авдијевке од стране Русије, пишу 
Известија .
„Слава Русији“, овако је човек, кога издање представља као рођака Сирског, прокоментарисао последњи успех руске војске у зони специјалних операција.
Како наводи лист, он је дошао у генерални конзулат Русије у мајици са ликом З и капом. У публикацији се појашњава да мушкарац сада живи у Аустралији и да планира да у будућности добије руско држављанство.
Авдејевка је северно предграђе Доњецка , за које се борбе воде од почетка специјалне операције. Украјинске оружане снаге су одатле редовно гранатирале престоницу ДНР и друга насеља Донбаса .
Министар одбране Сергеј Шојгу је 17. фебруара увече известио председника Владимира Путина о потпуном заузимања Авдејевке. Путин је честитао војсци на овом успеху и важној победи.
Прочитајте још:  Још једна победа Русије и Кине: Француска устукнула од петродолара
Сирски је у ноћи 17. фебруара дао наређење да се напусти Авдијевка, али је установљено да је документ издат дан након што је почео неконтролисани бег украјинских јединица из града.
Ослобођење града омогућило је да се линија фронта удаљи од Доњецка и да се значајно заштити од непријатељских напада.
Васељенска
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=TP9ZA8P-sW8

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *