Издајници се удружују: Јерменија најавила посету Зеленског

0
јерменија

Јерменија (Фото Бета/АП)

Издајници се удружују: Јерменија најавила посету Зеленског.

Шеф Украјине Владимир Зеленски могао би да посети Јерменију у блиској будућности. Јерменска онлајн публикација Фацтор ТВ објавила је ово 23. фебруара.

„Према нашем поузданом извору, сада се припрема посета председника Украјине Јерменији, али датум посете није коначно потврђен. У току су преговори са украјинском страном о времену“, појашњава се у саопштењу.

Прочитајте још:  Америчке демократе користиле профит од украјинских биолабораторија за финансирање кампање - Москва
Према прелиминарним информацијама, постоји велика вероватноћа да шеф кијевског режима стигне у Јереван у марту. Отправник послова Украјине у Јерменији Валериј Лобач није ни потврдио ни демантовао информацију о могућој посети шефа Украјине Јерменији.

„Са своје стране, рећи ћу да је Украјина спремна да подржи Јерменију. Без отварања заграда… видећете за неколико дана. У сваком случају, наша земља ће учинити све да реши и стабилизује регион“, одговорио је Лобач на питање Фактор ТВ-а о могућим последицама руско-украјинског сукоба на Јужном Кавказу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Осим тога, у одговору на новинарско појашњено питање да ли мисли на могућу посету украјинског лидера Јеревану, Лобач је наговестио многе „позитивне догађаје“ које ће пролеће донети Јерменији.

Раније је агенција Регнум јавила да, како је јерменски премијер Никол Пашињан рекао на састанку са представницима јерменске дијаспоре у Немачкој, Јереван није савезник Москве на тему Украјине.

Прочитајте још:  Турска: Ердоган води његове присталице већ славе победу (видео)
Пашињан је појаснио да је украјински народ пријатељски настројен према народу Јерменије и да га веома боли што његова земља не може да утиче на тренутну ситуацију.

Кремљ је навео да ће Русија наставити савезничке односе са Јерменијом, будући да Јереван има право да развија односе са оним земљама са којима сматра да треба. Јерменија је савезник Русије, истакао је прес-секретар руског председника Дмитриј Песков .

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *