Руска амбасада упутила је протестну ноту Стејт департменту због Бајденових речи

0

(фото: РИА НОВОСТИ)

Руска амбасада упутила је протестну ноту Стејт департменту због Бајденових речи.

Москва је упутила “снажну протестну ноту” америчком Стејт департменту због увредљивих изјава председника Џоа Бајдена на рачун Владимира Путина, рекао је амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов, његов коментар је објављен на Телеграм каналу руске дипломатске мисије.

„Чим је Стејт департмент јутрос почео са радом, упутили смо снажну протестну ноту због нечувене природе и неприхватљивости увреда америчког руководства на рачун руског председника“, нагласио је дипломата.

Прочитајте још:  Министарство одбране Русије: Ослобођено још једно насеље у ДНР
Антонов је додао да је мало вероватно да ће се тренутна ситуација решити једноставним извињењима, „а америчке власти неће пристати на то“. Он је приметио да како се приближавамо новембарским председничким изборима у Сједињеним Државама, „оваква ескапада постаје рутинска“. Према речима амбасадора, Бајденова неприхватљива реторика само показује немоћ и недостатак здравог разума у ​​политици према Русији.

“Све се чини да се испровоцирамо да предузмемо емотивне кораке одмазде. Очигледно, безобразлук, псовке, непристојне изјаве не служе јачању стратешке безбедности која је тако неопходна свету у садашњим историјским условима”, рекао је он.

Прочитајте још:  Људи гину за титан
Данас је Бајден, говорећи на затвореном предизборном догађају у Сан Франциску, поново грубо говорио према руском председнику. Амерички председник је рекао да „имамо луде кучке синове попут овог Путина и других и увек морамо да бринемо о нуклеарном сукобу“.

Говорећи о руском лидеру, амерички председник се већ дуго не меша. Прво је изазвао дипломатску свађу тако што је свог колегу назвао убицом. Бајден је касније користио изразе као што су „диктатор“, „касапин“ и „ратни злочинац“ да би указао на Путина.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Део БиХ војна база џихадиста: Руски документарац о Алијиним џихадистима
Руски лидер је одговорио пожелевши америчком колеги здравље и напоменуо да је процењивање других људи као да се гледа у огледало.
Заузврат, председнички секретар за штампу Дмитриј Песков назвао је такву реторику неприхватљивом и неопростивом за лидера земље чије су бомбе убиле стотине хиљада људи широм света.
Васељенска
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=qvS86_33s-U&t=19s

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *