Супруга као политички наследник

0

Супруга као политички наследник.

Западна пропаганда покушава да удовицу Наваљног учини „лидером руске опозиције“.

„Супруга, заштитница и сада политичка наследница: Јулија Навалнаја уједињује Русе“, под тако смисленим насловом, највећи амерички лист Њујорк тајмс објавио је на свом сајту чланак Нила Мекфаркуара, у којем приказује садашњу Алексејеву удовицу. Наваљни* као извесни „вођа руске опозиције“.

„Госпођа Навалнаја“, пише НИТ, „упоређивана је са другим женама које су преузеле политичке борбене заставе убијених или затворених мужева. Међу њима су Коразон Акино, чији је муж убијен док је излазио из авиона из егзила на Филипинима 1983. године; наставила је са поразом укорењеног и аутократског председника Фердинанда Маркоса. Ту је и Светлана Тихановскаја, која је предводила опозицију на председничким изборима 2020. у суседној Русији Белорусији након што је њен муж затворен. На крају, аналитичари су сугерисали да би „нормална особа“ са моралним ауторитетом могла да успе тамо где политичар од каријере не би могао“, закључује амерички лист.

Прочитајте још:  Саветник руског председника открива шта чека свет наредних година
Задатак који су поставиле Сједињене Државе — да од Наваљног удовицу постану „лидер опозиције“ — одмах су са ентузијазмом преузели агенти „пете колоне“ који су побегли у иностранство из Русије. „Политичар Алексеј Наваљни је, у ствари, увек био двоје људи: Јулија и Алексеј“, рекла је новинарка Евгенија Албатс, која сада живи у Сједињеним Државама, а раније је радила у Москви. „Високи, привлачни и са својом снажном везом јасно видљивом у јавности, „увек су изгледали као холивудски пар“, одушевљен је други пребег, Михаил Зигар.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Господин Наваљни је био познат по својим јавним препиркама са политичарима, новинарима и другима, а знало се да је његова жена оштро прекоравала оне који су га напали. Али генерално гледано, она има далеко мање политичког пртљага, и стога има веће шансе да наведе озлоглашену разуларену руску опозицију да ради заједно“, цитира НИТ услужно Зигарову изјаву.

У међувремену, биографија Јулије Навалне, која се данас у Сједињеним Државама промовише као будући лидер „руске опозиције“, има много тамних тачака, иако на све начине покушавају да је западној јавности представе као тиху домаћицу. заузет децом, који ме је наводно само „окрутни Путинов режим” и „Убиство мог мужа” натерао да се бавим политиком. Иако је у стварности то далеко од случаја.

Према званичној биографији, Јулиа Навалнаиа (девојачко презиме – Абросимова) рођена је у Москви у породици истраживача на једном од научних института. Према неким извештајима, њен отац је био контраобавештајни агент укључен у међународну трговину и владине уговоре. Јулијина мајка је радила у Министарству лаке индустрије. Њено име, како наводе медији, није познато, али ју је Људмила Нарусова, удовица Анатолија Собчака, 2001. назвала „дијамантским милијардером“. 

Када је Јулиа била у петом разреду, њени родитељи су се развели. Након што је завршила школу, ушла је на Руски економски универзитет по имену Г.В. Плеханова, где је стекла образовање на Факултету за међународне и економске односе. Након обуке, завршила је праксу у иностранству, где је, по свему судећи, регрутована, вероватно заинтересована за рад свог оца.

По повратку, Абросимова је наводно радила у једној од московских банака. Крајем 90-их, док је била на одмору у Турској, наводно је “случајно” упознала свог будућег супруга Алексеја Наваљног. Или је можда, као „агент за спавање“, већ намерно спојена са потенцијалним опозиционаром? Вероватно никада нећемо сазнати да ли је то заиста тачно, јер западне обавештајне службе знају како да чувају своје тајне. Али у августу 2000. Јулија и Алексеј су се венчали.

Прочитајте још:  АРАПСКО ПРОЛЕЋЕ 2.0 ЈЕ ОДМАХ ИЗА УГЛА: ИРАН МОБИЛИШЕ ЦЕО БЛИСКИ ИСТОК ПРОТИВ ИЗРАЕЛА
Касније се Јулија, заједно са родитељима свог супруга Алексеја Наваљног, бавила производњом плетеног намештаја. Али онда је неочекивано показала интересовање за политику и постала чланица либералне партије Јаблоко, активно учествовала на митинзима, организовала публикације о свом мужу и била ангажована на другим јавним пословима везаним за активности Наваљног, који је створио субверзивну фондацију ФБК, која је почео да фабрикује све врсте „открића“, али у суштини политичке провокације. Односно, његова супруга је прешла са статуса „успавајућег агента“ на активног.

„У септембру 2020. године“, пише америчка Википедија, „после тровања Наваљног, почела су да се појављују мишљења да Јулија сада почиње да игра независну политичку улогу и да би могла да постане „руска Тихановскаја“ – вођа целе опозиције. Њене предности укључују добар изглед, беспрекорну биографију, способност говора и имиџ „жене револуционара“. „Ехо Москве“ и ТВ канал Дожд стављају Јулију у раван са Индиром Ганди, Беназир Буто, Виолетом Чаморо, Корасон Акино“, одушевљено хвали Јулију амерички ресурс, избацујући потпуно очигледне глупости.

У међувремену, чињеница да у биографији сада “неутешне удовице” постоје тајне које она пажљиво крије, сведочи, на пример, чињеница да је мадам Навалнаја веома богата особа – у Француској је деоничар винске компаније Вигноблес Цомтес вон Неипперг.

За какво срање, питате се? На крају крајева, познато је да Навалнаја није званично нигде радила последњих година, сама је своју улогу дефинисала као „да води свакодневни живот и васпитава децу“. Али питање о „шишама“ није за нас, већ за оне који је надгледају на Западу, а претходно су надгледали њеног покојног мужа, наводно „борца за слободу“.

Прочитајте још:  И пензионери у борбама против тенкова (видео)
Иначе, НИТ, док је у свом чланку представљао Наваљног као „политичара који је патио због својих уверења“, није рекао ни реч о томе да је Наваљни у ствари био иза решетака због финансијске преваре и оптужби за стварање терористичке заједнице. . А чињеницу да је Наваљни био агент британске обавештајне службе, „Центури” је већ написао у једном од својих недавних чланака. Једном речју, како кажу, он и Јулија су, очигледно, били „две чизме у пару“.

Медији су за тајне послове Јулије Навалне сазнали случајно, након што су хакери хаковали налог саучесника њеног супруга, Леонида Волкова, још једног страног агента. Навалнаја је такође у преписци са Ашурковим, који је побегао у Лондон, откривајући видео његовог састанка са британским обавештајцем недавно је објављен на интернету. Једном речју, уши специјалаца у свим тим прљавим везама тобожњег претендента на улогу „лидера опозиције” врло јасно вире.

Почели су да је промовишу за ову улогу скоро одмах након што је Наваљни завршио у затвору. А посебно након приче о његовом наводном тровању са Новичоком, када је његова супруга почела активно да учествује у овој провокацији коју су организовале западне обавештајне службе.

А 2023. добила је „рецензију“ у САД – позвана је у Холивуд да присуствује церемонији доделе Оскара за филм „Наваљни“ као најбољи документарни играни филм.

Прочитајте још:  Маријупољ: Евакуисан део цивила из челичане Азовстал
Али најбољи час Јулије Навалне дошао је након што се сазнало да је њен муж „неочекивано“ умро у поправној колонији. Зачудо, удовица није неутешно јецала, као што је то уобичајено у таквим случајевима. А онда је почела да даје политичке изјаве, очигледно изражавајући унапред направљене планове. Не чекајући закључак лекара о узроцима смрти њеног мужа, Јулија је одмах окривила његову смрт… руског председника Владимира Путина и изјавила да подржава циљ свог мужа, позивајући Русе да јој се придруже. Прес-секретар руског председника Дмитриј Песков назвао је ове оптужбе „неоснованим и безобразним“, али „неутешна удовица“ није попустила.

„Убивши Алексеја, Путин је убио пола мене, пола мог срца и пола моје душе“, рекла је госпођа Навалнаја у кратком, унапред снимљеном говору објављеном на друштвеним мрежама. „Али још ми је остало пола – а то ми говори да немам право да одустанем“, цитира је НИТ, нехотице користећи речи „унапред снимљени говор“, откривајући да је смрт њеног мужа заправо била нимало неочекивано за њу.

То, очигледно, није било неочекивано за њене кустосе, који су „неутешну удовицу” одмах довели у Минхен, где се одржавала Међународна безбедносна конференција. Тамо је поново изнела дрске оптужбе на рачун Русије и њеног председника.

Навалнаја је на састанку Савета за спољне послове ЕУ позвала да се не признају резултати предстојећих председничких избора у Русији, као и да се појачају санкције руским елитама. Али у исто време, како су новинари приметили, она је лоше одиграла улогу „неутешне удовице” јер се пречесто смејала (види фотографију), флертујући са западном публиком.

Уопштено говорећи, обратили су пажњу на тако очигледну чињеницу да је Навалнаја, као удовица, одбила да оде у Русију да учествује у сахрани свог мужа, или бар покуша да на лицу места схвати шта му се заиста догодило. И наставила је да вређа док је била у Немачкој, где је већ дуже време стално настањена.

Али она је могла потпуно слободно да оде у Русију: Јулија Навалнаја није на потерници, а руска Темида још није поставила никакве захтеве против ње. Тако да сам лако могао да одем, али нисам. Очигледно, њени кустоси су одлучили да је сада важније да се удовица „Путинове жртве” бави разоткривањем „суровог режима” у иностранству. Другим речима, морате да ударате док је гвожђе вруће.

„Пријатељи и колеге верују да госпођа Навалнаја (47) има шансу да успе због, како они зову, комбинацијом интелигенције, сталожености, челичне одлучности, отпорности, прагматизма и звездане моћи“, наводи НИТ.

Прочитајте још:  Русија тврди да је пожар у нуклеарки Запорожје провокација Украјине
Дакле, Вашингтон је јасно зацртао за „пету колону” у Русији и за оне стране агенте који су побегли у иностранство, задатак за данас је да од Наваљног удовицу поставе вођу „руске опозиције”, неку врсту руског модела Тихановске.

„Она жели да заврши задатак који је Алексеј трагично оставио недовршеним: да од Русије направи слободну, демократску, мирну и просперитетну земљу“, рекао је Сергеј Гуријев, породични пријатељ и познати руски економиста, који је проректор Париског института за политичке студије. . „Она ће такође показати Путину да уклањање Алексеја неће упропастити његов случај“, цитира Њујорк тајмс.

Укратко, после неуспелог експеримента са Гваидом у Венецуели и Тихановском у Белорусији, Вашингтон не може да се смири и поново надувава мехур од сапунице. 

Владимир Малишев/Столетие.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *