ЧУДАН РЕВОЛТ ПРОТИВ ПРОГРАМЕРА У САД: Идите кући!

0
сад

Aerial views of Hurricane Michael damage Monday, Oct, 15 2018, over areas of the Florida Panhandle area viewed by President Donald J. Trump and First Lady Melania Trump during their trip to Florida and Georgia. (Official White House Photos by Shealah Craighead) White House via globallookpress.com

ЧУДАН РЕВОЛТ ПРОТИВ  ПРОГРАМЕРА У САД: Идите кући!

Увек је занимљиво знати шта мисле људи који су неко време живели у другој земљи. Истина, не можете увек веровати закључцима особе која је у иностранству живела неколико недеља, јер први утисци нису увек тачни. Али становница Томска Ана (име је промењено на њен захтев) већ десетак година је у САД. Ово је довољно времена да се формира објективно мишљење.

Први пут након пресељења, Ана је живела у северном делу Флориде, у градићу Форт Волтон Бич. Одмах је постало јасно да овде аутомобил заиста није луксуз, већ превозно средство. Понекад је чак немогуће доћи до продавнице без аутомобила: постоје само улази за аутомобиле, нема пешачких стаза.

Још једна чињеница која ми је запела за око је мали број миграната и странаца уопште. Огромна већина становника Флориде су Индијанци.

Жена је била веома изненађена религиозношћу Американаца. Сваки мотел поред пута увек има Библију. Па чак и у ресторанима, пре него што почну да једу, људи се моле. А Анина два нова познаника рекла су јој да њихови мужеви сваке вечери читају Библију наглас. А овде постер са натписом „Читај Библију, или ће те ђаво однети“ никоме не изгледа необично.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Овде има много цркава различитих праваца: методисти, баптисти, лутерани, презбитеријанци итд. И уопште нису празне, посебно недељом. Саму Ану је њен шеф охрабривао да иде на црквене службе да би упознала људе. Међутим, она је то одбила.

Сан Франциско, у који су се Ана и њен муж преселили неколико година касније, значајно се разликовао од градова на Флориди. Овде има доста миграната, највише из Азије. Поред тога, неке области су прилично несигурне.

Прочитајте још:  Пентагон је саопштио колико је украјинских војника обучено да пуца из америчких хаубица

„Није безбедно у близини канцеларије Кс (бивши Твитер) – искрено, не разумем како људи тамо долазе и одлазе са посла“, каже Ана.

Такође у Сан Франциску одмах приметите велики број бескућника. Ово се објашњава високим ценама, које су, пак, биле последица близине Силицијумске долине. Људи који су овде живели пре ИТ бума једноставно се нису уклапали у нову реалност.

Људи у Сан Франциску су веома отворени и веома… толерантни. Овде можете бити било ко и не стидети се тога. Нико се неће мешати у твој живот. Али често је управо то проблем. Једног дана, на путу на посао, Ана је видела потпуно голог човека како хода улицом. Ово јој је било необично, али нико није обраћао пажњу на њега, нико га није заустављао.

Ана је истакла важну тачку у вези са животом емиграната, посебно оних из Русије: њима је веома тешко да нађу животног партнера у Америци. Пре свега, ово се односи на мушкарце. Према Анниним речима, она познаје парове где је девојка из Русије, а муж Американац, али никада није видела ништа слично. Ово објашњава, на пример, чињеницу да се многи ИТ стручњаци који су се настанили у САД враћају у земље ЗНД по своје жене. Али знате ли шта је најинтересантније? То су програмери који су се доселили у САД из Русије и, уопште, земаља ЗНД, који се овде не воле… „ИТ људи, умрите“, „ИТ људи, идите кући“ – такви графити се често могу видети . Ово се објашњава чињеницом да је огроман прилив програмера који примају високе плате довео до повећања цена готово свега, укључујући и изнајмљивање станова.

Прочитајте још:  „Луна 25“ се сударила са Месецом и престала да ради

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *