Kолувија покренуо петицију за „рехабилитацију конопље“: Потпис дало преко шест хиљада грађана

3
Хиландар

Предраг Колувија

Предраг Kолувија, на свом налогу на друштвеној мрежи Икс (некадашњи Твитер), поделио је петицију за „рехабилитацију конопље“.

Петиција за „рехабилитацију конопље“ уследила је, судећи по његовој објави, након што је немачки парламент јуче усвојио закон којим се дозвољава рекреативна употреба канабиса.

 

„Мислим да је време да се покажу зуби и да покажемо шта ставрно мислимо о конопљи. Ако могу Немци онда можемо и ми“, написао је Предраг Kолувија на свом Икс налогу уз молбу да сви заинтересовани његову објаву поделе на својим друштвеним мрежама.

У оквиру самог образложења петиције наводи се да потписани грађани траже од надлежних органа Републике Србије да законским актима „рехабилитује конопљу“ и самим тим је поставе на приоритетно место развоја привреде, на место „које јој је одувек припадало“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Србија је некада била највећи произвођач конопље у Европи, подсећа се у образложењу.

„Биљка конопље никада није била потпуно забрањена код нас као у другим земљама, већ је нестручним прописима искомпликовала процедуре узгоја, процедуре прераде и процедуре продаје“, пише у образложењу.

У оквиру петиције осврнуо се и на одлуку Немачке.

„Немачка, једна од најразвијених земаља света, свесна потенцијала конопље, поново легализује конопљу и процес уређивања прописа за њен узгој, прераду и продају“, наводи се.

 

Kако објашњава, Немачка уређује закон и да би заштитила здравље народа, зато што се „квалитет и здравствена исправност не може контролисати ако то закон не предвиђа“.

„Сматрамо да постојећи закон треба уредити и побољшати на начин како би постао потпуно јасан за сваког појединца у корисничко – испоручилачком ланцу и пружио нашој привреди могућност да развије све своје потенцијале, поново поставши највећи узгајивач, препађивач и трговац конопље у Европи. Последично се тако зарађена средства улажу у обнову српске пољопривреде, а онда постајемо пољопривредна суперсила. Не дозволимо да каснимо и не дозволимо да нас намагарче измишљотинама. За ‘рехабилитацију конопље’ – одмах“, закључује се у образложењу петиције коју је на сајту петиције.цом покренуо сам Предраг Kолувија.

Прочитајте још:  Србија је кост у грлу Вашингтона

До објаве текста, петицију је од јуче* потпсиало нешто више од 6.300 грађана, а највише их је из Београда.

Данас

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Kолувија покренуо петицију за „рехабилитацију конопље“: Потпис дало преко шест хиљада грађана

  1. Ko se najvise protivi upotrebi kanabisa u medicinske svrhe? Naravno – farmakomafija jer bi mnogo izgubila na prodaji svojih proizvoda. Problem za velike farmaceutske proizvodjace je sto oni ne mogu patentirati proizvode od kanabisa za lecenje najtezih oboljenja od raka. Mislim da u ovoj akciji treba podrzati g. Koluviju, jer je u mnogim zemljama dozvoljena upotreba kanabisa za lecenje mnogih malignih obolenja, kao sto su : tumori na mozgu, raka prostate, raka na koži, zatim epilepsije itd. U nasem okruzenju u Hrvatskoj pacijenti koji se opredele za ovu metodu lecenja mogu kanabisovo ulje dobiti u apotekama, tako je i u Makedoniji i kako Koluvija rece i u Nemackoj, zatim Velikoj Britaniji, mnogim saveznim drzavama USA, Izraela, Kanadi i mnogim drugim. Citao sam da je i u BiH (Sarajevu) pokrenuta inicijativa da se ozakoni upotreba kanabisa u medicinske svrhe.

    Evo jednog od mnogih primera:

    https://www.youtube.com/watch?v=qqvJOAV7oAc

    I Secretly Gave My Son Cannabis to Save His Life

    1,914,393 views Mar 27, 2017
    Subscribe now for more! http://bit.ly/1JM41yF

    At the age of 10, Deryn Blackwell was diagnosed with leukaemia and two years later developed a rare form of cancer called Langerhans cell sarcoma. After four unsuccessful bone marrow transplants he was given just days to live, but somehow Deryn battled his way back from the brink and has since made a full recovery.

    Deryn’s mother Callie revealed that she had been giving him medicinal cannabis and credits it with saving Deryn’s life.
    Broadcast on 27/03/2017

    1. Dotični je rekao da je gajio konoplju da pravi konopce, možda one za pravljenje kragne oko vrata? Sad je jasno da jeste gajio u druge svrhe i šta bi na sudu?
      Što se tiče upotrebe, da dozvole da to radiš u stanu, radi koga briga, ali i sada gomila njih u euforiji naduvana vozi auto a da nije sigurna gde je put… kako bi to sprečio?

  2. @Duca
    Ne radi se o tome sta rade kako vi kazete da “neki naduvani voze automobile”. Znate li vi, da ako vas policija zaustavi u Beogradu, ako ste im sumnjivi da vozite pod uticajem alkohola i ako na dregeru pokaze veci procenat alkohola od dozvoljenog, oni ce vas odmah testirati i na upotrebu droge. Naravno, ako se utvrdi da ste vozili pod uticajem jednog i drugog, odmah ce vas privesti u policiju i tamo cete biti pritvoreni dok Tuzilastvo ne odluci da vas preda na sud.
    A to sto niste mogli da prevedete sa engleskog sta je majka Callie svom desetogodisnjem sinu Derynu koji je imao leukemiju davala kanabis, a dve godine kasnije je obolio od raka koji se zove Langerhans cellijski rak kostiju, koji prouzrokuje rak krvi u kostanom tkivu, koji moze nastati i hemoterapijom, ili nekom drugom infekcijom. poslije 4 neuspjele transplantacije, pa su ljekari rekli da Derynu preostaje jos malo dana zivota, ali Deryn se nekako izborio i potpuno oporavio. Pitam se godpodjo Duco, sta bi vi uradili kada bi se radilo o slucaju vaseg sina ili cerke, da li bi tako pogrdno govorili o ulju kanabisa, ili bi sve uradili za sina ili cerku?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *