Горан Давидовић о Декларацији из Тиране: Не у моје име!

0

Горан Давидовић

Текст декларације из Тиране је велика свињарија и срамота.

Веома ме је стид као држављанина Републике Србије.

Као Србин ограђујем се од потписа Републике Србије и од Црне Горе и са гађењем одбијам да станем иза овога. Као држављанин Републике Србије одбацујем антируску декларацију коју ће историја поцепати у парчиће и на коју српски народ пљује и презире све оне који су је потписали.

Не признајемо, не прихватамо,
и против смо.
Као појединац објављујем:
НЕ У МОЈЕ ИМЕ!

А шта пише у том смећу:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

-Подршка границама Украјине из 1991.

-Осуда Русије за агресију и изазивање рата.

-Осуда Русије због избора на територији које су јој прикључене.

-Такође се напомиње да је “руски агресивни рат пуног обима против Украјине” показао критичну потребу за уједињеном и снажном Европом способном да се суочи са глобалним изазовима.

-“Земље чланице НАТО-а и земље кандидати одобравају кораке предузете на путу њеног будућег чланства у НАТО-у и подржавају Украјину у њеној тежњи да постане чланица Алијансе чим то безбедносни услови дозволе, наводи се у документу.

Учесници самита потврдили су и потребу кажњавања одговорних за злочине агресије, злочине против човечности и друге бруталне злочине које је, како се наводи, Русија починила над Украјином и сагласили се да ће сарађивати и усредсредити напоре на повратак незаконито депортованих и присилно расељене украјинске деце.

Поред тога, они су се обавезали да ће појачати напоре у борби против дезинформација, укључујући лажне наративе о рату, и учествовати у послератној обнови, обнови Украјине и разминирању њене територије.

Прочитајте још:  На београдском аеродрому ко има температуру одмах иде у карантин

“Ми, пријатељи Украјине, потврђујемо наше чврсто уверење да ћемо само уједињењем моћи да повратимо праведан мир, стабилност и просперитет на европском континенту”, закључује се у декларацији.

Ту срамоту Срби заборавити неће.

Горан Давидовић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *