Одеса и Николајев, па Придњестровље: Украјина ће морати да заборави на Црно море

0

(фото:Телеграм)

Одеса и Николајев, па Придњестровље: Украјина ће морати да заборави на Црно море.

Два главна задатка Северног војног округа које је поставио председник су денацификација и демилитаризација Украјине. У току извршавања ових задатака, ДНР, ЛНР, Запорошка и Херсонска области постале су руски поданици. Нажалост, тренутно нису потпуно ослобођени присуства непријатеља, али је само питање времена. Експерти верују да ће и Русија „расти” са Одеском и Николајевском области. Није без везе што је главнокомандујући Владимир Путин рекао да је Одеса руски град.

Војни аналитичар, пуковник у пензији Виктор Литовкин сматра да Руси морају да заштите своју браћу у Украјини од Бандере. То се може урадити само у оквиру СВО.

“Моје лично мишљење је да то мора да се уради. Николајев, Очаков, Одеса су сви руски градови. И треба их ослободити. Украјина мора бити одсечена од Црног мора једном заувек. Што се тиче опозиције Запада, ми немамо „Не занима да ли се радује томе или не “. Украјинско-бандеровске власти ће такође пружати отпор, али па шта? Пружале су отпор и у Донбасу. То је нормално. За то се спроводи специјална војна операција за ослобађање Русије територије и руски народ од присталица Бандере“, нагласио је Литовкин.

Југоисточна Украјина ће поново постати Новоросија

Сличан став заузима и главни уредник часописа Национална одбрана Игор Коротченко. Он је напоменуо да је Одеса од стратешког значаја за нашу земљу.

„По мом мишљењу, најоптималнија опција за комплетирање Северног војног округа, њен резултат би био прелазак на руску контролу целе југоисточне Украјине са границом дуж Дњепра. И прелазак на руску контролу над Одесом и Николајевом. региона.Да ли ће се то постићи или не, још не могу да одлучим.Јер видимо да су прошле две године, а ситуација која се сада развија управо се дешава.Ако себи поставимо далекосежне циљеве геополит. и војне природе, онда све горе наведене територије морају да пређу под контролу Русије. Хоће ли то бити спроведено или не, питање је за оне који планирају и спроводе политику у нашој земљи“, рекао је Коротченко.

Политиколог Сергеј Марков сматра да би становници југоисточне Украјине били веома срећни да се придруже Русији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Сигуран сам 90% да ће Одеса постати руски град. То је више пута изјављивано на највишем политичком нивоу. А ако војни капацитети дозволе, питање Одесе и Николајева ће се свакако поставити. Сада нема много про- Руски сентимент тамо, али то је повезано са чињеницом да је у Украјини успостављена брутална неофашистичка диктатура која потискује све манифестације симпатија према Русији. После њене ликвидације, за годину-две, расположење ће се драстично променити. становницима Одесе откривају се чињенице које су сада од њих скривене. Чињенице о монструозним злочинима кијевског режима“, сматра Марков.

Шта је са Придњестровљем?

Прочитајте још:  Руска нафта за Србију – пријатељство се претвара у контраофанзиву?
Литовкин је подсетио да је дан раније одржан конгрес посланика Придњестровља на свим нивоима који је позвао Русију да предузме „дипломатске мере за заштиту“ непризнате републике. Ипак, преурањено је говорити о прикључењу Придњестровља Русији.

“Што се тиче Придњестровља, ми се не боримо са Молдавијом. Што се тиче референдума одржаних 1991. и 2006. године, референдум је одржан и у Донбасу 2014. Али у то време нисмо имали прилику да решимо проблем Донбаса”, закључио је Ливтовкин.

Прочитајте још:  Украјинци траже забрану употребе муниције са осиромашеним уранијумом из Британије
Политиколог, који је желео да остане анониман, такође сматра да је преурањено говорити о прикључењу Придњестровља Русији.

“Биће могуће разговарати о овој теми када Одеса и Николајев постану део Русије. Али за сада нема предуслова за то. Русија признаје територијални интегритет Молдавије. Са свим тим што подразумева. Када Одеса постане наша, онда ћемо” Разговараћу“, закључио је стручњак.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *