“Решење свих проблема” или пакт са ђаволом, на једном клику: Инвазија видовњака на друштвеним мрежама

0

У последње време, на друштвеним мрежама се појавио огроман број  реклама и објава које промовишу услуге видовњака, врачара и различитих практичара “беле” и “црне” магије, који тврде да могу решити бројне животне проблеме “надприродним” путем.

Овај тренд изазива забринутост међу стручњацима и верским заједницама који упозоравају на потенцијалне опасности и духовне замке које овакве праксе могу носити.

Заблуде о магији и реални ризици

Подела магије на “црну” и “белу” често се користи у маркетиншке сврхе, дајући лажну наду и обећања о брзом решењу личних проблема, здравствених тегоба или љубавних компликација. Међутим, православно учење и свештеници али и стручњаци за магију и ментално здравље упозоравају да свака врста магије, без обзира на намере, представља игру са злим духовима и може довести до дугорочних негативних последица за појединце.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Употреба магијских услуга често се продаје као безазлена или чак корисна. Ипак, оно што почиње као обећање о помоћи, може брзо да прерасте у духовну зависност и отуђење од стварних решења и духовних вредности. Православни свештеници наводе да зли духови користе овакве праксе да манипулишу и искориштавају веровања и слабости људи, водећи их у даљу изолацију и духовни пораз.

Врсте магије на интернету и упозорење

На друштвеним мрежама се могу наћи различити облици магијских услуга, укључујући гатање, врачање, некроманцију, као и продају талисмана и амајлија. Ови предмети и услуге се често представљају као ефикасни за “заштиту” или “привлачење среће”, игноришући потенцијалне ризике и духовне последице.

Поглед на историју магије и њен утицај на друштво кроз векове указује на важност освешћивања о опасностима које она носи. Православна црква и али и друге  верске организације дуго су се бориле против магијских пракси, наглашавајући значај вере, молитве и придржавања духовних начела у превазилажењу животних изазова.

Прочитајте још:  Швајцарци масовно траже да се Новак Ђоковић суспендује!

С обзиром на све већу присутност видовњака и магијских услуга на друштвеним мрежама у Србији, неопходно је подићи свест о реалним ризицима и дугорочним последицама које овакве праксе могу имати на појединце. Православно учење, као и савремена психологија, упозоравају на опасности од упуштања у магијске ритуале и наглашавају важност проналажења подршке и решења у реалном свету и духовним вредностима.

Теодора Ивановић / Васељенска

У ВИДЕУ ПОСЛУШАЈТЕ ШТА СТАРАЦ ПАЈСИЈЕ СВЕТОГОРАЦ КАЖЕ О УПОТРЕБИ МАГИЈЕ:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *