Откривен снимак немачких официра: План за напад на Кримски мост узбуркао Бундесвер

0
меџлисовци кримски мост

меџлисовци кримски мост

У новом таласу међународних тензија, Бундесвер се нашао у средишту скандала након што је откривен снимак разговора високих немачких официра о планирању напада на Кримски мост. Снимак, који су првобитно објавили руски медији, изазвао је узнемиреност унутар немачке војске и покренуо дебату о безбедности и приватности комуникација.

“Велт” преноси да су неколика војна лица Бундесвера потврдила аутентичност снимка, док “Билд” истиче да многи детаљи упућују на његову веродостојност. “Шпигл” извештава да тајна служба Бундесвера врши истрагу о цурењу информација.

Медији у Берлину указују на неопрезност немачких војних званичника који су за комуникацију користили Вебек платформу, познату по својој рањивости на пресретања и шпијунажу. Ово откриће изазива забринутост у врху немачке владе о потенцијалном цурењу додатних осетљивих информација.

Министарство одбране Немачке је одбило да коментарише садржај снимка, који је према изјавама Дмитрија Пољанског, првог заменика сталног представника Руске Федерације у УН, “срамота и губитак за Немачку”. Пољански је такође упозорио на промену односа између Немачке и Русије у поређењу са прошлим деценијама.

Главна уредница “Русија севодња” и РТ, Маргарита Симоњан, објавила је спорни 40-минутни аудио-снимак, подгревајући спекулације о намерама и будућим акцијама укључених страна. На снимку се чује како немачки официри разматрају испоруку ракета “таурус” и обуку украјинских војника, тежећи да избегну директно укључивање у конфликт у Украјини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ситуација подсећа на важност транспарентности и одговорности у војним и међународним односима, као и на потенцијалне последице неауторизованог деловања на глобалној сцени.

Софија Марић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *