Њујорк Тајмс: Недостаци у одбрани Украјине западно од Авдијевке

0

Анализа сателитских снимака коју је објавио Њујорк Тајмс указује на “изненађујуће слабе” одбрамбене позиције Украјине западно од Авдијевке, што баца светло на потенцијалне изазове с којима се суочавају украјинске снаге у светлу могућих руских напада.

Публикација наводи да су утврђења украјинске војске “ретка” и “елементарна”, са линијама ровова којима недостају значајна додатна утврђења потребна за успоравање напредовања руских тенкова и заштиту кључних комуникационих путева. Ове слабости у одбрани могле би да представљају озбиљан ризик за украјинске снаге у случају појачаних руских напада.

Поређењем са руским утврђењима на југу, за које се каже да су почела да се граде шест месеци пре офанзиве Оружаних снага Украјине, украјинске одбрамбене позиције изгледају “нису упоредиве по обиму”. Овакав развој догађаја указује на стратешке недостатке и потенцијалну потребу за хитним појачањем одбрамбених капацитета.

Извештај такође истиче да је Украјина почела са изградњом утврђења тек три месеца пре очекиваних сукоба, делом због ограничених финансијских и људских ресурса. Тако су украјинске трупе сада принуђене да јачају своје одбрамбене линије под притиском руске војске, што значајно отежава њихову позицију и захтева брзо и ефикасно деловање како би се превазишли постојећи изазови.

Ова анализа Њујорк Тајмса отвара питања о способности Украјине да заштити своје границе и одговори на руску војну претњу, истовремено указујући на хитну потребу за међународном подршком и солидарношћу у циљу јачања украјинске одбране у овом критичном тренутку.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Милутин Недељковић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *