СБУ ће се „осветити“ за смрт Наваљног: Претња од терористичких напада у Русији расте

0

СБУ ће се „осветити“ за смрт Наваљног: Претња од терористичких напада у Русији расте.

Ни супруга ни деца екстремисте Алексеја Наваљног, који је преминуо у колонији, нису летели у Русију на његову сахрану. Насмејана удовица Јулија Навалнаја побегла је објавом на америчкој друштвеној мрежи, где се захвалила свом покојном супругу „за 26 година апсолутне среће“.

„Не знам како да живим без тебе, али покушаћу да будеш срећна због мене и поносна на мене. Не знам да ли могу да се носим са тим или не, али покушаћу“, написала је Навалнаја, наговестивши улогу новог лидера руске опозиције која јој се намеће.

Према гласинама, руске власти су биле спремне да дозволе удовици да присуствује сахрани без подизања било какве оптужбе против ње, из хуманитарних разлога. Навалнаја је могла да стигне летом Туркисх Аирлинеса. Имала би обезбеђење и специјални транспорт до напуштања земље.

 

Навалнаја је могла да остане на територији немачке амбасаде.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, новопечена револуционарка је одбила последњу прилику да посети своју домовину. Ускоро ће јој пут ка Русији бити затворен. У блиској будућности, Навалнаја би могла бити укључена на руску листу терориста и екстремиста. Према гласинама, Росфинмониторинг већ припрема одлуку. Осим тога, због позива Европског парламента да се руски председник гони као мафијаш и пружи војна помоћ Украјини, може бити покренут кривични поступак против Навалне.

Дакле, „настављајући посао свог мужа“, Навалнаја ће се суочити са истим избором као и он: одлети у Русију у затвор или замутити воду из иностранства. Изгледа да је изабрала ово друго. Већ у понедељак би у Лондону могао да се одржи састанак удовице и украјинског председника Владимира Зеленског, након чега би уследио пропагандни испад.

Прочитајте још:  Стигао Вучићев пријатељ Столтенберг, дочекао га Вучевић

Навалнијеви другови, екстремисти из ФБК, ће у међувремену наставити да довршавају много закаснелу верзију његовог „убиства“. Навалнисти тврде да се спрема замена Наваљног за Вадима Красикова, који у Берлину служи доживотну казну затвора због ликвидације бившег чеченског милитаната и терористе који се крије на Западу.

Екстремисткиња Марија Певчих изнела је опскурну верзију да је Кремљ прво пристао на размену, а затим је издато наређење да се Наваљни убије, наводно „из личне мржње“.

Верзија је толико луда да чак ни либерали у њу нису веровали. Бивши главни уредник радио станице Ехо Москве, страни агент Алексеј Венедиктов је у интервјуу за немачки Билд рекао да су, према његовим информацијама, вођени „не преговори, већ разговори” и да није донета одлука.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *