Шта Тихановскаја ставља у први план

0

Светлана Тихановска

Шта Тихановскаја ставља у први план.

Прорачун Тихановске, односно њених власника, је једноставан и јасан: опклада је на младе људе. Ово је логично, јер по закону природе, земља ће у догледно време припасти данашњим студентима и школарцима.

Недавно сам вам рекао да је банда Тихановске развила план за реформу система високог образовања, за који се надају да ће га спровести у случају државног удара.

Али Тихановскаја и њени саучесници одлучили су да се не заустављају на томе и предложили су „реформу“ средњег образовања. Нећу вам досадити цитирањем овог „документа“, верујте ми на реч, досадно је читање јер је веома примитивно. У суштини, ово је покварен рекорд о потреби да се ослободе „старих метода“, да се огњем и мачем изврши „демократизација“ у систему средњег образовања, да се „слободе“ наставницима, као и нека глупост о „рехабилитацији“. жртава.” Распоред реализације пројекта је исти као и претходна „реформа“, односно постоје три фазе, 50 дана, сто дана, а за завршну фазу је предвиђено 500 дана. Без много труда, једноставно су преписали „нацрт реформи високог образовања“ и променили неколико речи. Очигледно, заиста сам желео да добијем нови грант. А власницима, као и увек, прође сваки хакерски рад, све док се говори о „демократији“ и потреби да се отарасе „остатака тоталитаризма“. А још је боље да цео овај винаигрет зачините сосом дубоко укорењене русофобије. Тада ће бити обезбеђена посебна наклоност власника.

И овде је инстинкти Тихановске нису изневерили. За аутора „реформи“ у просвети поставила је бесног русофоба. Ово је извесна Татјана Шчицова, доктор филозофије, професор академског одељења друштвених наука Европског хуманистичког универзитета. Да, управо је то „универзитет“ који је већ дуги низ година главни центар опијања свести белоруске омладине. Ово легло „науке и демократије“ налази се у Вилњусу. Данас је саветник Тихановске за питања образовања. Котлетница је позиционира као највећег специјалисте за средње образовање. Зашто? Само ђаво зна.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Веза Шчицове са средњим образовањем, судећи по отвореним изворима, потпуно је прекинута након што је завршила десету годину. Нисам нашао никакве информације о њеном ангажовању у школи. Али пошто је она „филозоф“, онда је њен статус да „филозофира“. Што она ради периодично. Посебно воли да прича о предностима национализма. Пронашао сам неколико цитата у отвореним изворима. Релативно недавно, жалила је:

Прочитајте још:  Белоруска војска штити границу и демантује медијске лажи (видео)
Недавна жестока дебата о доношењу медаље „Белорусија пред нама” јасно је показала да је дихотомна логика „грађанско против етничког” изузетно упорна и да још увек задржава своју снагу и моћ над умовима.

Да вас подсетим да су „Белорусија изнад свега“, као и бандеровска песма „ Украјина  је  изнад свега“ само преводи првог реда химне Хитлерове Немачке „Немачка изнад свега!“ И то уопште не смета „филозофу“ Шчицовој.

И још два цитата (задржао ауторов идиотски правопис):

За Белорусе, национална агенда је добила нову важност у вези са револуционарним догађајима 2020. Филозофским језиком, трансформација која се догодила може се дефинисати као прелазак са нације по себи у нацију за себе.

На руском је могуће промовисати белоруски грађански национализам. Истовремено, прелазак на белоруски језик је перформативни чин који појачава трансформациони потенцијал ове инсталације.

Дакле, очигледно је сада уобичајено да неки „доктори наука“ пишу на руском. Суштину изјава нема потребе коментарисати. Неколико речи је довољно да схватимо да у личности овог „филозофа“ имамо посла са потпуним нацистом и бесним русофобом.

Наравно, можемо се претварати да игноришемо све акције одбеглих политичких бескућника и да верујемо да се њихови планови о преузимању земље никада неће остварити. Али у исто време, не можете се опустити и изгубити будност. 2020. је показала да смо у многоме изгубили борбу за младост. Да би се учврстила победа, неопходно је коренито преформатирање образовног приступа, образовног рада и идеологије у области омладинске политике. Ово десило? Нажалост нема. Једини омладински лидер који изазива поштовање од мене и многих патриота је Никита Рачиловски, председник Омладинског парламента. Такве лидере треба подржати. И створити све услове да ефикасно раде.

Прочитајте још:  Ко се боји Гејтса још? Одлази ли у историју сточарство какво данас познајемо?
А формални приступ „за представу” у идеологији може имати најтрагичније последице. Шеф државе се више пута фокусирао на ово, наглашавајући недопустивост формализма, што је често био случај у совјетско време.

Јуриј Уваров/Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *