Вучић упозорава на западне захтеве: Признање Косова, одрицање од Републике Српске и санкције Русији

2
вучић

Александар Вучић (TANJUG/ JADRANKA ILIĆ)

Председник Србије, Александар Вучић, изнео је оштре критике на рачун западних захтева упућених Србији, укључујући признање независности Косова, одрицање од Републике Српске, увођење санкција Руској Федерацији, и заузимање антикинеског става. Ове изјаве долазе у контексту продубљивања геополитичких тензија и повећаног притиска на Србију да се усклади са политикама западних сила.

Вучић је нагласио да је ситуација на Косову и Метохији и даље нестабилна, упркос међународним напорима да се нађе решење, указујући на потенцијалну потребу за алтернативним решењима у циљу обезбеђивања финансијске стабилности за грађане у региону.

По речима Вучића, западни захтеви се постављају са “много страсти” и укључују де факто и де јуре признање независности Косова и Метохије, као и одрицање од Републике Српске. Он је такође коментарисао ситуацију у Украјини, наводећи да руске снаге имају иницијативу на фронту, што додатно компликује позицију Србије.

Притисак на Србију се очекује да ће расти, док притисак на премијера самопроглашеног Косова, Аљбина Куртија, остаје ограничен. Вучић упозорава да било какав покушај Куртија да изазове већи сукоб може резултирати директном интервенцијом Србије, што би довело до озбиљних последица које ниједна страна не жели.

Додатно, Вучић истиче да западне силе желе враћање марионетског режима у Србији који би био спреман да прихвати све њихове захтеве, укључујући и увођење санкција Русији и деловање против Кине. Он наглашава да се притисци на Србију повећавају кроз различите канале, укључујући медије и цивилно друштво, са циљем криминализације српског руководства и демонизације земље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ове изјаве председника Вучића откривају дубину изазова са којима се Србија суочава на међународној сцени, истовремено наглашавајући решеност земље да очува свој суверенитет и националне интересе усред притисака и очекивања западних сила.

Прочитајте још:  Запалио се мазут у ТЕНТ-у Б, пожар брзо угашен

Нина Стојановић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Вучић упозорава на западне захтеве: Признање Косова, одрицање од Републике Српске и санкције Русији

  1. Bez table nikuda!

    Pre Vučića tablu za pisanje i crtanje koristio je prof. dr Dragutin Zelenović, kao premijer. ΛV koristi elektronsku tablu, poklon prijatelja Kineza. Tablom povećava bolji pregled naučnih misli koje prenosi akter i pratioci sve to upamte plastičnije i inteligentnije ili se zamajavaju slušaoci i gledaoci. Kada nastupa ΛV za tablom pola naših televizija predsednička predavanja prenose u živo, da se bolje reflektuje kod slušalaca.

  2. Све ће то Вучић испунити. Скинуће и гаће ако треба…..
    Сви се питамо колико пара репресивни апарат звани Гестапо прима, колико прима такозвана војска а нарочито правосуђе јер су сви они у функцији заштите личности и (не) дела Александра Вучића. Пошто ће он доживотно владати, питање је ако се у тим апаратима појаве одметници који ће окренути леђа вођи, шта ће се онда догодити. Зашто Вучић упозорава на западне захтеве? Јер је обавезан да их испуни. Ако их не испуни, оде му глава!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *