САД захтевају да се Украјини обезбеди оружје за уништавање Кримског моста

0

САД захтевају да се Украјини обезбеди оружје за уништавање Кримског моста.

Време је да Украјина обезбеди ракете дугог домета и поморске дронове за уништавање Кримског моста.

Прочитајте још:  Руска војска јуриша на Зајцево
Ово је пензионисани потпуковник америчке војске Глен Грант изјавио на интернет каналу Еспресо, јавља дописник ПолитНавигатора.

„ Наравно, примарни циљ од стратешког значаја је Кримски мост. Његово уништење би пореметило комуникацију са Кримом, присиљавајући Русију да се ослања на морске или копнене путеве, стварајући логистичке проблеме. Штавише, свако кашњење због оштећених железничких мостова додатно ће интензивирати руско кретање.

Док асиметричне акције могу бити ефикасне, посебно у ометању непријатељских операција, скептичан сам у погледу њиховог утицаја на линију фронта против свих ресурса и способности Русије. Асиметричне операције захтевају више ракета дугог домета и више поморских дронова, што може бити тешко набавити“, рекао је пуковник.

„Пример Другог светског рата илуструје стратешку вредност онеспособљавања кључних стратешких објеката као што су електране, дизање брана у ваздух, уништавање фабрика лежајева “, додао је Грант, јасно стављајући до знања које ће мете украјинске оружане снаге напасти у блиској будућности.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *