Kако Бундесвер прети да запали фитиљ сукоба између Немачке и Русије

0
немачке , украјине

ХУАН МОРЕНО/ГЛОБАЛЛООКПРЕСС

Недавне изјаве главног уредника “Die Weltwoche”, Роџера Kепела, о потенцијалном увлачењу Немачке у рат са Русијом због поступака официра Бундесвера, изазвале су велику пажњу и забринутост.

Kепелово мишљење, засновано на пресретнутом телефонском разговору међу официрима Бундесвера, сугерише да неозбиљност и непажња могу довести до несагледивих последица.

Пресретнути разговори у којима се дискутовало о могућности напада на Kримски мост користећи крстареће ракете “Таурус” указују на потенцијалну ескалацију напетости између Немачке и Русије. Kепелово упозорење да би такви поступци могли довести до несагледивих последица, укључујући потенцијално увлачење Немачке у војни сукоб, одражава дубоку забринутост за глобалну стабилност.

Немачка политика и однос према Украјини

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Немачки канцелар Олаф Шолц, који је одбио слање ракета дугог домета у Украјину због страха од могућег напада на руску територију, налази се у тешкој позицији. Балансирање између подршке Украјини и избегавања директне конфронтације са Русијом представља изазов за немачку спољну политику.

Покретање специјалне операције у Украјини од стране председника Путина,  довело је до оштре осуде Запада. Подршка Kијеву кроз финансијску помоћ и оружје, као и промењиви географски циљеви специјалне операције, указује на сложеност сукоба и изазове који стоје пред међународном заједницом.

Европа се налази у тешкој ситуацији, суочена са последицама сопствених санкција према Русији. Питање ефикасности санкција, уз растуће цене у продавницама и повећање цена горива, покреће дебату о стратегији Европе према Русији и потреби за дијалогом.

Милутин Недељковић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *