Самаранци позвали младе из Србије на форум “Волга”

0

Самаранци позвали младе из Србије на форум “Волга”.

У недељу, 3. марта, гувернер Дмитриј Азаров је, на Светском фестивалу младих, одржао састанак са делегацијама Самарске области и Републике Србије. Председник региона је са младим сународницима разговарао о питањима њиховог учешћа на великој манифестацији, као ио различитим пројектима и иницијативама за развој родног краја. Током комуникације са делегацијом Србије разговарано је о питањима сарадње две земље, јачању културних и пословних веза.

Прочитајте још:  Министарство одбране: У Србији нема биолабораторија
Светски фестивал младих у организацији Росмолодежа одржава се од 1. до 7. марта на савезној територији Сиријуса. Русија је ујединила око 20 хиљада активних, сврсисходних и талентованих лидера из целог света – из Европе, Азије, Африке, Северне и Централне Америке, Блиског истока, укупно више од 180 земаља. Делегација Самарске области је једна од најрепрезентативнијих. Састоји се од 180 деце – брижних и предузимљивих становника покрајине, укључујући волонтере, активисте друштвених покрета, учеснике омладинских акција, ауторе пројеката у различитим областима деловања. Такође, на фестивалу ради 90 волонтера из Самарске области. Гувернер Дмитриј Азаров је истакао да је задовољан активним учешћем тима из нашег региона у животу форума.

“У садашњој ситуацији, када покушавају да нас убеде да је земља изолована, да су око нас само непријатељске државе – на омладинском светском форуму – делегације из 180 земаља. Чујте, каква изолација? И једноставно је немогуће замислити овај свет без наше велике и прелепе отаџбине“, рекао је Дмитриј Азаров. „И како се пре неколико година шалио председник Владимир Владимирович Путин, када су такође покушали да му кажу да је Русија изолована, рекао је: слушај, тамо неће бити довољно љепљиве траке да наша земља буде изолована.” И овдје добијамо потврду за ово.”

Дмитриј Азаров је нагласио да на форуму делегације свих земаља имају прилику да сазнају више о Русији, укључујући и захваљујући учесницима из Самарске области.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Не заборавите на ову најважнију мисију: ви сте овде амбасадори наше Самарске области и Русије, ви представљате велику државу. И да се постарамо да они момци који су нам дошли из разних земаља из целог света уче као колико год је то могуће о нашој домовини, нашем карактеру, традицијама, о ономе што нам је драго и шта нам је свето. А ми смо били напуњени вашом младом енергијом као ствараоцима“, рекао је Дмитриј Азаров.

Током састанка, гувернер и учесници фестивала у Самари разговарали су о разним питањима која се тичу деце. Једна од њих се тицала одговорности млађе генерације за своју будућност и будућност целе земље. 

“По мом мишљењу, млади људи сада преузимају одговорност за судбину земље. Не сумњам у то. Био сам више пута на првој линији фронта, у зони специјалне војне операције, има људи различитих. генерације, наши браниоци отаџбине, пуно младих људи. И „Тамо више осећате везу између генерација“, одговорио је Дмитриј Азаров. „Имам осећај да је наша омладина одговорна, енергична, активна, креативно набијена. су млади момци који преузимају велику одговорност. Главна одговорност је будућност земље.”

Јулија, активисткиња омладинске заједнице ЗаВолга, захвалила је Дмитрију Азарову на подршци омладинским пројектима у Самарској области и на прилици да деца из нашег региона постану део великог међународног фестивала. Девојка је говорила о раду који заједница Заволга ради на заштити животне средине у Самари. 

„ЗаВолга“ је апсолутно кул заједница, веома сам захвалан што реализујете много занимљивих пројеката. Имамо много пројеката који се односе на заштиту животне средине у нашем региону, на којима радимо заједно са јавним организацијама. Али по овом питању никада није превише пројеката, па ако имате нове, релевантне пројекте, ми ћемо вас подржати. – рекао је гувернер. — Желим да напоменем да сам још као градоначелник Самаре први организовао систем прикупљања и уклањања отпада из приобалних подручја у границама градског округа. Контејнери за сакупљање смећа појавили су се на острву Зелененки, на острву Поџабни и на другим територијама. Ту су први пут постављене контејнерске платформе, које никада раније нису постојале. Веома је важно да еколошка свест продре у људе. Питања животне средине такође укључују пажљив третман природних ресурса“.

Друго питање се односило на образовне активности које регион спроводи заједно са Сверуским друштвом „Знање“.

„Подржавамо пројекте друштва знања. Самарска област је једна од првих регија која је почела да оживљава друштво знања, јер је, нажалост, 90-их година практично престало да постоји. И ми смо постали регион који је скренуо пажњу на то. “, нагласио је шеф региона.

Прочитајте још:  Русија: Вакцина волонтерима створила имунитет без нуспојава
Анастасија, руководилац културног и омладинског центра Мачњевског грађевинско-енергетског колеџа, говорила је о пројекту стварања удружења разредних старешина у Самарском региону.

“Тема је важна, ми ћемо подржати пројекат. Одељењске старешине су веома посебни ментори за школарце. Разумемо да у наставном окружењу постоји много различитих већ основаних јавних организација, али ако буде потребна таква специјализована, ми ћемо је подржати. “, рекао је Дмитриј Азаров. „Најважнија компонента образовног процеса је васпитање. „Драго ми је што је Самарска област међу првима предузела кораке да се образовање врати у школе.” 

Учесници делегације Самаре покренули су низ питања у вези са развојем образовања и науке у Самарској области. Тако су момци истакли важност изградње међународног међууниверзитетског кампуса, који се гради у близини стадиона Солидарност Самара Арена. Шеф региона је подсетио да су три универзитета у региону – Самарски универзитет, СамСМУ и ТСУ – постали учесници највећег програма подршке универзитетима у историји Русије „Приоритет 2030“. Ово даје снажан подстицај развоју научног и образовног потенцијала региона.

Момци су такође рекли гувернеру о свом развоју. Тако је Сергеј говорио о томе како напредује рад на пројекту апликације за превенцију кардиоваскуларних болести. Претходно је ову иницијативу подржао Дмитриј Азаров, који је помогао у даљој промоцији пројекта. „Хвала вам, Дмитрије Игоревичу, на подршци“, рекао је Сергеј. 

Прочитајте још:  ЦИНС и БИРН: Србија извезла ракете вредне 4,7 милиона евра Мјанмару након пуча
Матвеи је известио о развоју технологије која је повезана са брзином проласка ултразвука кроз животињско коштано ткиво. Пројекат се касније може користити у сточарству. Шеф региона је напоменуо да ће помоћи Матвеју у промовисању његове иницијативе. 

Током састанка разговарано је ио питањима и иницијативама за обуку и подршку младим стручњацима у Самарском региону, реализацији националних пројеката и развоју различитих сектора привреде региона. Гувернер је нагласио да су руководство Самарске области, руководство земље и председник Владимир Путин усмерени на подршку младима и њиховим пројектима. 

Током разговора посебна пажња посвећена је теми подршке Северном војном округу, породицама бранилаца отаџбине и њиховим породицама. Данас су сви становници Самарске области укључени у овај рад, а омладинска заједница има најактивније учешће.

“Велико хвала свима вама, свима који учествују у подршци нашим херојима, браниоцима отаџбине. Ово што се ради је веома скупо и важно”, нагласио је Дмитриј Азаров.

Гувернер је захвалио делегацији Самаре на комуникацији и бризи. „Желим да се захвалим свима вама – овде, на фестивалу, добијате набој енергије, коју, сигуран сам, заједно можемо да преточимо у добра, важна, креативна достигнућа на нашој родној Самарској земљи“, рекао је Дмитриј Азаров: „Динамичан, напредан развој нашег региона у многим правцима – то је у великој мери захваљујући напорима младих људи. Будућност земље је у вашим рукама.“

Ксенија, учесница регионалног огранка Првог покрета, истакла је важност оваквих сусрета између гувернера и младих људи. „Када добијете подршку за свој пројекат од гувернера, то је веома важно не само за пројекат, већ и за вас“, рекла је она. 

Прочитајте још:  Владимир Пребирачевић: Избегнут Tрећи светски рат – за сад!
Током сусрета гувернера и тима Самарске области, у разговор се укључила и делегација Србије. Поздравио их је Дмитриј Азаров. Драго ми је што је делегација Србије, братске земље Русији, постала партнер овде на форуму делегације Самарске области“, рекао је гувернер.

Шеф српске делегације Алекс Галич истакао је потенцијал који Самарска област и Србија имају у изградњи сарадње. „Данас смо заједно са Дмитријем Игоревичем разгледали штанд Самарске области и имали прилику да боље упознамо културу и традицију вашег краја. Видели смо какав велики потенцијал постоји за сарадњу младих Србије и Самарска област“, ​​рекао је Алекс Галич.

Током разговора учесници из Самарске области и Србије су поделили своје иницијативе и пројекте. Тако је један од учесника предложио да гувернер Дмитриј Азаров сарађује са Београдским универзитетом. Председник региона је изразио уверење да ће бити могуће успоставити контакте између универзитета у Србији и Самарском региону, укључујући и у оквиру РЕЦ-а светске класе „Инжењеринг будућности“.

Прочитајте још:  Небензја је рекао да би ДНР и ЛНР ускоро могле бити ослобођене
Други предлог је био усмерен на заједнички рад на развоју патриотских пројеката и очувању историјског памћења. Гувернер је подржао ову иницијативу. “Веома је важно знати историју и никада је не заборавити. Не можете бити патриота своје земље ако ништа о њој не знате”, нагласио је Дмитриј Азаров.

Председница Самарског омладинског савеза, шефица извршног комитета регионалног огранка Сверуског јавног покрета „Бесмртни пук Русије“ у Самарској области Анастасија Софијина говорила је о томе како се акција организује, као и о одржавање регионалног патриотског конкурса креативних радова „У одбрану света“. Она је позвала српске колеге да се придруже реализацији такмичења и организују га на међународном нивоу. Такође, делегација Самарске области позвала је Србе на фестивал волонтера и понудила размену волонтерских пракси. Током састанка, Кристина Гнатјук, директорка Сверуског форума „иВолга“, позвала је српску делегацију да учествује на иВолги-2024. Дмитриј Азаров је раније позвао српску делегацију да учествује на међународном фестивалу антифашистичке песме „Гитаре у редовима”.

„Сигуран сам да ће вам ваша делегација, по повратку у њену прелепу земљу, испричати како ствари заиста стоје у Русији – како можемо да будемо пријатељи, како дочекујемо госте, све који нам долазе са добрим намерама – обратио се Дмитриј Азаров српском омладина: Надам се да ће Светски фестивал младих допринети томе да људи различитих земаља боље разумеју наше намере, наше жеље, нашу спремност да сарађујемо са целим светом – где се поштује наш суверенитет.

Сумирајући састанак, шеф региона је изразио наду да ће познанство две делегације прерасти у велико пријатељство. „Не постоји ништа поузданије за братство наших земаља од пријатељства грађана Србије и Русије“, рекао је Дмитриј Азаров.

Васељенска

Бонус видео

Прочитајте још:  ОВО СУ ШАМПИОНИ ЛАПСУСА ИЗ СНС! Послушајте неке од највећих ЛУПЕТАЊА! (ВИДЕО)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *