Сва три мобилна оператора у Србији подижу цене својих услуга, велики број корисника необавештен

0

(фото:Илустрација)

Сва три мобилна оператора у Србији подижу цене својих услуга, велики број корисника необавештен.

Прочитајте још:  ДРЖАВА СРБИЈА СЕ ОДБРАНИЛА ОД ЋИРИЛИЦЕ
Сва три мобилна оператора у Србији – МТС, А1 и Yеттел – подигли су ових дана или ће ускоро подићи цене својих услуга. Међутим, једино је А1 о повећању претходно обавестио своје кориснике, док корисници МТС нису добили никаква обавештења, пише Нова.рс.

Корисници Yеттел обавештени су ситним словима на јануарском рачуну о повећању које ступа на снагу већ од марта на шта, судећи по реакцијама на друштвеним мрежама, нико није обратио пажњу.

Нова.рс је већ навела да је компанија Телеком Србија без упозорења и најаве подигла цене пакета кабловске телевизије, интернета, фиксне и мобилне телефоније, а да о томе претходно нису обавестили кориснике, који сад немају чак ни право на жалбу.

Прочитајте још:  СНС представио нови предизборни спот “За нашу децу“ у којем су на мапи Србије изоставили Косово и Метохију
Док је А1 већ првог дана марта месеца корисницима путем СМС порука упутио обавештење о предстојећим изменама цена које ће важити од априла, наводећи конкретне цене за све пакете, али и рок за раскид уговора од месец дана, с МТС и Yеттел то није био случај.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наиме, корисници друштвених мрежа увелико пишу о повећању цена пакета у Yеттел, истичући да на рачуну из јануара стоји да ће бити промена цена од марта. А оно што је највећи проблем – рок за раскид уговора јесте до краја фебруара.

Прочитајте још:  Српски кошаркаш осуђен у Хрватској
Како је већина корисника промене у цени видела тек 1. марта, удружење за заштиту потрошача „Ефектива“, објавила је на друштвеним мрежама која права имају потрошачи.

Ефектива је указала да је Yеттел на свом сајту навео да је рок за раскид уговора био 29. фебруар.

Прочитајте још:  Србија и Српска граде хидроцентралу „Бук бијела” на Дрини
Ово удружење подсећа да члан 131 Закона о електронским комуникацијама прописује да корисник има рок од 30 дана за раскид уговора, и то од дана када је обавештен о повећању цене.

„С обзиром да је Yеттел своје кориснике о томе обавестио преко издатог рачуна, а они су, рецимо путем мејла стигли 5.2.2024, то значи да рок за раскид тече од тог дана и завршава се 6.3.2024“, указала је, између осталог, Ефектива.

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *