Ведомости:Владајућа странка Србије обећала је да ће поново одржати изборе у Београду

0

Ведомости:Владајућа странка Србије обећала је да ће поново одржати изборе у Београду.

Српска напредна странка ( СНС ) пристала је на одржавање нових избора у Београду, рекао је вршилац дужности градоначелника и потпредседник странке Александар Сапић на конференцији за новинаре после седнице Председништва странке. Одлука о изборима у Београду донета је једногласно, на изборима ће учествовати и шеф странке, преноси прес-служба СНС-а .

Прочитајте још:  Напредна Србија: Отац шесторо деце извршио самоубиство због сиромаштва
Српска напредна странка је овим кораком подигла летвицу, рекао је потпредседник. СНС је спремна да одржи нове изборе „на своју штету у интересу свих грађана Србије и Београда“.

Носилац београдске листе опозиционе коалиције Србија против насиља Добрица Веселиновић рекао је да је одлука да се ново гласање одржи у престоници “победа” опозиције, пишу Вести .

У Србији су 17. децембра одржани избори на скупштинском и покрајинском нивоу, као и у 65 републичких градова и општина, укључујући и Београд. Посматрачи су указивали на неправилности у изборном процесу, а 28. фебруара је и Канцеларија за демократске институције и људска права Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) констатовала да је гласање било мањкаво.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Још једној руској либералки прети протеривање из Србије
Присталице опозиционог блока „Србија против насиља” успротивиле су се резултатима избора за скупштину (веће) Београда. Победу на њима, као и на парламентарним изборима у земљи, однела је пропредседничка коалиција „Александар Вучић – Србија не сме да стане“, у којој је и владајућа СНС .

Усред протеста, власти су најавиле покушај државног удара. Присталице опозиције су 24. децембра покушале да упадну у управу Београда. Поред тога, чланови студентске организације „Фајт“ почели су да разапе шаторе на раскрсницама путева код зграда Министарства спољних послова и државне управе у центру српске престонице. Људи су тражили да се пониште изборни резултати на свим нивоима, али, пре свега, од скупштине престонице због оптужби на рачун власти за гласање на вртешкама и превоз становника из провинције, пишу Ведомости .

Прочитајте још:  Вучић: Србија ће задржати војну неутралност
Пропредседничка коалиција је на изборима за Скупштину Београда освојила 38,9% (48 мандата), а опозициони блок „Србија против насиља” 34,6% (43 мандата). На ванредним парламентарним изборима, који су одржани истовремено са општинским, убедљивију победу однеле су владајуће снаге освојивши 46,7 одсто гласова, док је опозиција имала 23,6 одсто.

Васељенска/Ведомости

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *