НЕПОБЕДИВИ СОКОЛОВИ: Како су српски специјалци засенили свет на елитном такмичењу

0
војска, специјалци

(Илустрација: Васељенска.нет)

У свету где се храброст и вештина стављају на највеће тестове, српски војници су поново потврдили своју изузетност. На престижном међународном такмичењу “Kuwait SWAT Elite International Competition”, одржаном у Кувајту, тим 72. бригаде за специјалне операције Војске Србије освојио је високо пето место, надметајући се са 19 тимова из 15 различитих земаља.

Ово такмичење, које је иначе намењено елитним полицијским и војним тимовима специјализованим за решавање најкомплекснијих ситуација, од изузетне је важности јер тестира вештине специјалаца у екстремним условима. Српски војници су се такмичили користећи врхунско наоружање, укључујући пиштоље “глок 17”, аутоматске пушке СКАР-Л и снајперске пушке САКО ТРГ 22, демонстрирајући изванредну спремност и прецизност.

Није било лако. Учесници су се суочили са физичким и тактичким изазовима који су захтевали максималну концентрацију и способност брзог прилагођавања на нове ситуације. Извлачење талаца из отетог авиона, прелазак препрека кроз базене у води до грла и пењање по конструкцијама без степеница само су неки од изазова са којима су се сусрели наши специјалци. Њихов успех је тим већи када се зна да су задаци били непознати све до кратког времена пре почетка такмичења.

Организатори такмичења, препознавши дух и вештину специјалних јединица, одали су почаст погинулим припадницима и ветеранима, назвавши стејџове такмичења по њима. Овај гест само је додатно украсио већ изванредан наступ наших специјалаца.

Српски војници су се истакли и у дисциплини снајпериста, гађајући мале мете, попут шпила карата, са изузетном прецизношћу. Овај подвиг је доказ њихове врхунске обучености и способности да испуне сваки задатак са највишом тачношћу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  БиХ: Подигнута оптужница против Неџада Ћехића за убиство заробљених Срба

Постигнућа српских специјалаца на међународној сцени не само да потврђују њихову врхунску обученост и храброст, већ и подижу репутацију Војске Србије као једне од најпрофесионалнијих у свету. Њихов успех је извор националног поноса и доказ да су српски војници заиста мајстори своје струке, спремни да се носе са било којим изазовом који им стоји на путу.

Весна Веизовић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *