Шиптарско кривосуђе ослободило Шиптаре који су напали српску децу

0
шиптари напали србе

шиптари напали србе

Шиптарско кривосуђе ослободило Шиптаре који су напали српску децу.

Двојицу пунолетних Албанаца који су ножем напали српске тинејџере у косовском Лаплом Селу косовске власти су послале кући, кажњене због нарушавања јавног реда и мира.

Прочитајте још:  Американци наводно још не могу да смире своју пудлицу Куртија
Ово је пренео КосовоОнлине, јавља дописник ПолитНавигатора.

Такозвана косовска полиција идентификовала је и привела двојицу Албанаца из Јанева осумњичених да су учествовали у инциденту у Лапл Селу, у којем су на удару ножа пришли мањој групи малолетника српске националности и натерали их да узвикују „Председниче Тачи!” (бивши „председник“ Косова, шеф криминала и теренски командант албанских милитаната, на суђењу у Хагу) – и вређати председника Србије.

Дајући објашњење у станици, приведени су рекли да су се шалили и да нису намеравали да доводе нечији живот у опасност. Након чега су пуштени уз малу казну.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  ДИВАН ПРИЗОР У ЗВЕЧАНУ: Срби развили тробојку дугу 250 метара (ФОТО/ВИДЕО)
Раније је суд у Урошевцу укинуо притвор у кућном притвору борцу такозваних „Косовских безбедносних снага“ (ФСК) Азему Куртају (на слици). На православни Божић 2023. године стрељао је своје рођаке Стефана и Милоша Стојановића, старе 11 и 21 годину.

Данас је одржана седница Скупштине општине Српске енклаве Штрпце, на којој је председник општине Далибор Јевтић ушао у спор са представницима владајуће албанске странке Самоопредељење око овог преседана. Посебно је српски поглавар, извештавајући за прошлу годину, приметио да је ослобађање Куртаја веома узнемирило мештане, јер је његова намера да убија младе Србе била очигледна.

„Начин на који сте рекли да је у питању покушај убиства није тачан. Ово је можда ваше мишљење. Улога коју имате у друштву је веома важна, па је веома важно да не осуђујемо и не дајемо информације грађанима док се истрага не заврши. Саслушао сам тврдњу окривљеног да је то било у самоодбрани. Да бисте постали војник у војсци Косова, потребно је да положите многе тестове и будете одговорна особа, а не знам зашто су деца била мета ове акције“, заузела се представница „Самоопредељења“ Албина Азизи. њен саплеменик користећи се уобичајеном демагогијом, оптужујући Јевтића да је политизирао инцидент.

Прочитајте још:  Архим. Сава Свeтогoрaц: Политика је велико лицемерје. Грех је мислити једно, а радити друго.
Одговарајући, начелник општине је рекао да случај рањавања српских тинејџера није политизација, већ питање опстанка.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *