Не маре за претње укронациста: Састали се млади Србије и Русије

0
млади Србије и Русије.

млади Србије и Русије

Не маре за претње укронациста: Састали се млади Србије и Русије.

На Светском фестивалу младих, који се ових дана одржава у Русији, одржан је пријатељски сусрет делегација Самарске области и Републике Србије.

Прочитајте још:  Кадиров послао поруку Србима: Нећемо вам заборавити добра дела, браћо!
Млади лидери две земље су се срели, разменили идеје за заједничке пројекте, упознали културу и историју пријатељских земаља. Састанку су присуствовали гувернер Самарске области Дмитриј Азаров и шеф делегације Србије на ВФМ-2024, шеф „Бесмртног пука“ Београда и шеф Српско-руског центра за сарадњу „Зенит“. ” Алекс Гајић.

„Искрено ми је драго што је делегација Србије, братске земље за Русију, постала партнер делегацији Самарске области на Светском фестивалу младих. Већ имамо добру историју сарадње, али, што је још важније, имамо планове за јачање пријатељство између наших земаља. Надам се да ће моји млади сународници причати о томе како се развијају омладинске заједнице и како се њихове идеје спроводе на нашој самарској земљи, а сигуран сам да ћемо много таквих идеја заједно успети да реализујемо“, рекао је Дмитриј. Азаров, гувернер Самарске области.

Учесници састанка су могли једни другима да постављају питања и поделе достигнућа своје земље у области омладинске политике. Представници Самарске области позвали су госте из Србије да узму учешће на Сверуском омладинском форуму „иВолга“ и предају пријаве за нову сезону Међународне награде #ВЕВОГЕТХЕР. Током разговора, чланови делегације су пронашли и „додирне тачке“ и разменили искуства у реализацији пројеката, на пример, кампање „Бесмртни пук“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Знамо да се Русија бори против прекрајања историје и да се овде чува историјско памћење. И ми у Србији се трудимо да то урадимо и желео бих да понудимо сарадњу у очувању историјског сећања. Скоро сви имамо деду или прадеда који је учествовао у Другом светском рату – и у Русији и у Србији“, рекао је шеф српске делегације на ВФМ-2024, шеф Бесмртног пука Београда, начелник Српско-руског центра за сарадњу „Зенит“. ” Алекс Гајић.

Прочитајте још:  Како је Владимирска област добила своју Србију
Након званичног дела састанка уследила је културна размена: представници делегација су уживали у креативном вечери уз песму, игру и наступе уметника. У неформалном окружењу, млади Самарске области и Србије могли су да се зближе, што ће будућу сарадњу земаља учинити ефикаснијом.

Светски фестивал младих одржава се на савезној територији Сиријуса од 1. до 7. марта. Окупио је 20 хиљада младих, укључујући 10 хиљада страних гостију. По први пут у историји фестивалског покрета, прилику да учествују у манифестацији добили су тинејџери од 14 до 17 година – 500 из Русије и 500 из иностранства.

Прочитајте још:  Шеф војног комитета НАТО рекао је да алијанса у сваком тренутку мора бити спремна за сукоб
Подсетимо, нешто раније укронацисти са маскама на главама и оружјем упутили су претње учесницима Фестивала младих. Они су поручили да ће “наћи сваког учесника појединачно”.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *