Француска опет револуционарна у содомији: Прва земља на свету која је право на абортус уврстила у Устав!

0
абортус

У тренутку када Француска бележи алармантан пад наталитета и суочава се са све већим бројем миграната, одлука да се право на абортус уврсти у Устав изазива дубоке контроверзе. Овај потез, који одражава либералне вредности француског друштва, доводи у питање како се земља носи са својим демографским изазовима. Притом, неизбежно се дотиче и ширег моралног питања, с обзиром на то да у многим културама и религијама, абортус се сматра обликом убиства, осим у изузетним ситуацијама.

Француска се, као једна од првих земаља која је уставно гарантовала право на абортус, суочава са критикама које произилазе из моралних и етичких дилема. У контексту где се абортус у многим земљама, укључујући и Србију, сматра убиством осим у изузетним случајевима попут силовања, инцеста или озбиљне опасности по живот мајке, француска одлука изазива подвојене реакције. Осим тога, пад наталитета и демографска промена због повећаног броја миграната додатно компликују ову дебату.

У исто време, земља доживљава промену у својој демографској структури због миграција, што доводи до повећања броја становника који нису етнички Французи. Овај тренд изазива забринутост у погледу очувања националног идентитета и интегритета, посебно у светлу либералних политика као што је право на абортус које, према некима, може додатно ослабити демографску структуру земље.

Док Француска заговара либерализацију абортуса, друге земље предузимају кораке ка подстицању наталитета кроз различите мере, укључујући пореске олакшице, субвенције за родитеље, и кампање за подстицање породичних вредности. Ове мере имају за циљ да директно адресирају пад наталитета и поспеше породичну динамику, контрастно француском приступу који ставља нагласак на индивидуалне слободе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Њујорк: Заговорници абортуса скандирају "Бог воли абортус" и вређају вернике

Ова одлука отвара и шире етичке и моралне дилеме. Узимајући у обзир да се абортус у многим културама и религијама третира као убиство, осим у изузетним околностима, поставља се питање моралне одговорности друштва. Kако балансирати између права жене на избор и права нерођеног детета на живот?

Француска се налази на челу овог моралног и етичког раздвајања путева, бирајући да заштити право на избор чак и по цену потенцијалних демографских последица, односно колективног самоубиства нације. Али то и јесте циљ глобалних елита чијем друштву припада и Француска.

Милутин Недељковић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *