Русија у борби против „субкултуре без деце“: Порез на бездетност!

0
бездетност

У потрази за иновативним решењима за стимулацију раста наталитета, Русија разматра повратак необичне, али потенцијално ефикасне мере: увођење пореза на бездетност.

Дмитриј Деулин, декан Факултета за екстремну психологију Московског државног универзитета за психологију и образовање, изразио је подршку овој идеји као начину да се супротстави „субкултури без деце“ и подстакне већи наталитет у земљи.

Према Деулину, овај тренд бездетности представља значајну опасност за друштво, указујући на потребу за дубљим разумевањем вредности породичних односа међу младима. Он предлаже не само финансијске мере као што је порез на бездетност, већ и образовне иницијативе које би обухватиле објашњавање младима о значају оснивања породице и подизања деце.

Ова идеја није нова у историји човечанства, различите верзије пореза на бездетност примењиване су у различитим културама и временским периодима као начин да се подстакне раст популације. У савременом контексту, она нуди јединствену стратегију која би могла да обнови интерес за породичне вредности и повећа наталитет.

Изазови са којима се суочава многе земље данас, укључујући и Русију, као што су старење популације и смањење броја радно способног становништва, захтевају иновативне приступе. Порез на бездетност могао би да послужи као подстицај за оне који размишљају о оснивању породице, као и да финансира додатне програме подршке за родитеље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Осим финансијских мера, Деулин истиче важност образовних иницијатива које би младима пружиле дубље разумевање вредности породичног живота. Такве иницијативе би укључивале рад са школама, универзитетима и другим образовним институцијама, као и кампање на друштвеним медијима које промовишу предности оснивања породице.

Нина Стојановић / Васељенска

Прочитајте још:  МИП Русије: Обнављање бивших дипломатских односа са Западом ће потрајати

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *