Албански нацисти запленили српске лекове из апотека на северу Косова

0
албански нацисти

албански нацисти

Албански нацисти запленили српске лекове из апотека на северу Косова.

Милитанти такозване „косовске царине” су уз помоћ „полицајаца” извршили претресе у апотекама у српским енклавама Северна Митровица и Звечан на северу региона.

Као резултат рације, сепаратисти су запленили лекове произведене у Србији, које приштинске власти сматрају „фалсификатима“, јавља дописник Политнавигатора.

Прочитајте још:  Весна Веизовић: Запад незадовољан што Срби не спусте руке док их Шиптари гађају камењем
Заменик команданта косовске „полиције“ у северном региону Ветон Елшани рекао је да су претреси извршени на захтев „царине“.

„Царина је од нас тражила помоћ у провери апотека у Звечану и Митровици“, рекао је милитант за КосовоОнлине.

Тим поводом у саопштењу странке косовских Срба „Српска листа“ наводи се да је антисрпски режим у Приштини, на челу са Аљбином Куртијем, био инспирисан пасивношћу међународне заједнице у погледу забране српске валуте – динара. покрајине и забрану увоза српске робе на Косово и наредио инвазију на српске апотеке на северу Косова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Деца, стари и сви којима су лекови потребни остаће без лекова због приштинског режима, који наставља политику ускраћивања права на лечење, али и свих других права наших суграђана. Хиљаде српске, али и албанске, бошњачке, ромске, горанске и друге деце излечено је лековима из ових апотека“, наводи се у извештају.

Прочитајте још:  Скандал у Црној Гори: Инспекција слагала да је у воћу из Србије био забрањени пестицид
Истовремено, српски политичари на Косову скренули су пажњу на то да је пролеће период године када су респираторни вируси најчешћи међу старима и децом, а након заплене лекова произведених у Србији, здравље и лечење угрожене су најугроженије категорије становништва.

„За све ове године Курти и власти Приштине нису урадиле ништа позитивно за народ Косова, није отворена ниједна фабрика или пут, све што сада, у изборној години, могу да ураде јесте да хушкају своје бираче. мржња према Србима и свему српском .

Данашњи упад у српске апотеке, поред узнемиравања Срба, представља и покушај да се скрене пажња јавности са корупције Куртијевог режима, као и процеса трговине људима и дрогом који се води над њиховим кандидатима“, наводи се у саопштењу Српске листе. изјава.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *