Творац биткоина: Човек, мит, или ЦИА пројекат?

0
биткоина

(Фото: Васељенска)

Примарна загонетка која остаје нерешена је идентитет наводног творца биткоина Сатошија Накамото. Око ове енигматичне личности већ годинама круже разне теорије и спекулације.

Од Илона Маска до Џона Неша, многи су били “осумњичени” за овог криптографског номада, али без коначног доказа који би потврдио прави идентитет. Појавила се чак и теорија да иза псеудонима Сатоши Накамото стоји сама CIA, као део глобалног покушаја да се створи децентрализовани финансијски систем који би могао бити коришћен за разне обавештајне операције.

Не може се занемарити утицај који је одобрење ETF фондова за трговање биткоином имало на његову вредност. Овај потез је отворио врата инвеститорима са Волстрита, доводећи до значајног скока у цени. Предстојеће преполовљавање производње биткоина само је додатно подстакло интересовање за ову криптовалуту.

Нова открића, попут неочекиваних трансакција на Сатошијевом дигиталном рачуну и објављене преписке са раним крипто пионирима, само су додала уља на ватру спекулацијама о његовом идентитету. Иако језик којим се Сатоши изражавао наговештава да му је енглески можда матерњи језик, права истина о његовом идентитету и даље остаје скривена.

Иако многе теорије око Биткоина и Сатошија Накамота могу деловати као чиста спекулација или чак фантастика, не може се занемарити утицај који је Биткоин имао на модерно друштво и финансије. Биткоин остаје као тестамент моћи иновације и мистерије које још увек буде машту људи широм света.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Милутин Недељковић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *