Вечни починак хероја у срцу Дражевине: Сахрањен син Драже Михаиловића

0

Војислав Михаиловић

После дугог низа година и пажљивог тражења, правда и поштовање су коначно стигли за Војислава Михаиловића, сина славног Драгољуба Драже Михаиловића.

Вест да је гроб Воје Михаиловића пронађен и да су његови посмртни остаци сахрањени у манастиру Дражевини крај Вишеграда, уз дужно спомен обележје, принела је радост и олакшање свима који чувају успомену на овог хероја.

Војислав Михаиловић је погинуо 22. маја 1945. године у крвавом сукобу са комунистичким окупатором код села Булози. У тим турбулентним временима, околности нису дозволиле да му се ода пошта на начин који заслужује. Његово тело је било покопано без икаквих обележја у споменутом селу, остављајући тугу и празнину у срцима ондашњег становништва, али и будућих генерација које су чуле за његову жртву.

Одавање почасти

Захваљујући неуморној потрази  оних који нису заборавили на Војиславову жртву, тајна о гробу Дражиног сина је коначно откривена. Пренос његових посмртних остатака у манастир Дражевини не представља само крај дуготрајне потраге, већ и почетак новог поглавља у којем ће будуће генерације моћи да одају почаст и запамте храброст и жртву једног од својих хероја.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спомен обележје које је подигнуто у његову част служи као подсетник на жртву коју је поднео, али и на значај очувања сећања на историјске личности које су обликовале прошлост.

Нина Стојановић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *