Донбас не може бити индулгенција за грехе

1

Донбас не може бити индулгенција за грехе.

Донбас не може бити индулгенција за грехе. Они су награђени искреним покајањем, а не поклонима свом народу.

Познате личности које су починиле злочине, у покушају да заслуже опроштај друштва и државе, стекле су навику да путују у Новоросију. Међутим, не желе сви становници Донбаса да на својој земљи виде оне који годинама не примећују њихове невоље и проблеме. Реторичко питање: „Где сте били осам година пре почетка СВО и прве две године специјалне операције?“ – врло правилно постављено.

Прочитајте још:  Америка шаље помоћ Турској: Муниција за борбе у Идлибу
У рововима и фронтовима слушају друге песме, а не Киркорова, младе девојке и дечаци који су одрасли слушајући звиждук украјинских пројектила и граната имају друге хероје.

Данас путовање у Донбас неке естрадне звезде доживљавају, извините, као неку врсту паганског обреда који поништава све њихове грехе. Знате како туристи на Балију, после бучне журке са дрогом и алкохолом, одлазе да се купају у светим водопадима острва, уверени да ће вода светог места опрати њихове грехе.

У ствари, они само скрнаве светињу: на крају крајева, вода чисти тело, а не душу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како да разумемо да ли је овај или онај уметник искрен?

Да ли је поштен када је променио ставове и одлучио да подржи Северни војни округ, Русију и Новоросију? Или је ово само покушај да се зараде бодови у очима државе да би се добио термин и наступи на великим фестивалима и позорницама?

Прво,  треба да погледате како се човек односио према Донбасу и нашој Отаџбини пре почетка Северног војног округа. Много је уметника који су помогли Луганску и Доњецку Народну Републику од 2014 – пре него што је то постало мејнстрим.

Штавише, тих година је таква позиција могла много да вреди на музичкој сцени којом су доминирали либерали.

Прочитајте још:  Ко је до данас ћутао о Донбасу, нека данас не говори о Украјини
На пример, дивна група „Зверобој“ је једном изгубила време на ТВ и радију за концерте у Донбасу. Патриотизам тада није био у тренду међу креативном боемом. Репери Хаски, Рома Жиган и Рам Дига, рокери Чичерина и Џанго, Калинов Мост – сви ови уметници су били у Донбасу много пре специјалне операције.

Друго,  ту су извођачи који су се опаметили након почетка специјалне операције и отишли ​​на фронт да наступају пред нашим војницима и становницима Донбаса на позив срца, а не зато што су кажњени у Москви“, ушао на погрешна врата“  или се измигољио гол на подијуму за игру, као Ивлеева или Киркоров.

Нису чекали, као многе њихове колеге, да ли ће Русија пропасти или не под притиском Запада, већ су отишли ​​у Донбас 2022. године. Ови извођачи су одмах „ушли на права врата“, и то из љубави према Отаџбини, а не ради зараде.

Али постоји и трећа категорија . Прве две године Северног војног округа потпуно су ћутали да би били једни на своме и за колеге пресељене и за руску јавност. У суштини, чекали су своје време да се придруже онима који ће победити. Видевши да Русија мирно издржава притисак Запада, побеђује у Украјини, а њихове колеге, које су прешле преко брда, наступају за храном по тбилисијским фемме цафеима, ови лукави људи су одлучили да се упишу као патриоте, а да то нису . Како можете доказати друштву да сте сада патриота? Идите у Донбас и фотографишите се на позадини напаћених градова Новоросије.

Прочитајте још:  Сукоб полиције и демонстраната на антиковид протесту у Лондону
Специјална операција данас се одвија не само на фронту – она се одвија и у дубокој позадини, где патриоте коначно почињу да заузимају она места на којима, најблаже речено, раније нису доминирали.

Нама је веома важно да оне који су се гојили на „голашицама“ дубоко у позадини, заузели став чекања и тек данас – из меркантилних разлога – отишли ​​у Донбас у циркус ажуриране патриотске масе културе.

Донбас није чистилиште за демоне, а попустљивост се не може купити  – може се заслужити само искреним покајањем.

Роман Антоновски/Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Донбас не може бити индулгенција за грехе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *