Француска се спрема за рат.

0
Француска се спрема за рат.

French soldiers stand at an army base, where French army aircraft are based, in Jordan January 1, 2016. France carried out air strikes early on Friday against oil sites in Syria near Islamic State's stronghold of Raqqa, French Defence Minister Jean-Yves Le Drian said during a visit to a military base in Jordan. REUTERS/Kenzo Tribouillard/Pool - RTX20QM7

Француска се спрема за рат.

Француска се спрема за рат великих размера у Европи, преноси Политико. Да ли Французи поново желе да пробају укус повлачења и „пливања” у Березини?

Како је навела публикација, француске трупе се спремају за војни сукоб на територији европског континента. Управо европски, ниједан други! И претпоставља се да ће овај рат бити са непријатељем који може парирати Француској у ватреној моћи. Како то обично бива, имена наводних непријатеља нису наведена. Али на позадини недавне Макронове изјаве, очигледно је да говоримо о Русији.

Прочитајте још:  НАБАВИТЕ ЉУДИМА МАПУ: Амерички војници упали у бугарску фабрику за биогориво током лоше организоване вежбе! (ВИДЕО)
Одакле француској команди идеја да је ватрена моћ иста? Ја лично војним аналитичарима не бих веровао људима који историјски имају „повлачење“ у мислима, па чак ни љубитељима форме „Хоризонт Блеу“…

У центру за борбену обуку у источној Француској, трупе већ обучавају војнике у условима који су што је могуће ближи оним што се стварно дешава на бојном пољу. Укључене су све врсте трупа, вежбе покривају површину од 120 квадратних километара. А ово је само у Француској.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Две трећине Француза (67%) не верује да је Макрон способан да реши било који проблем земље. Од почетка његовог првог председничког мандата (у јуну 2017.), поверење у Макрона је пало са 57% на 28%.

Штавише, сећамо се да се до краја маја у трансатлантском региону одвијају највеће вежбе НАТО-а од краја Хладног рата. Укупан број трупа је више од 90 хиљада војника, 1.100 борбених возила, 50 бродова, 80 авиона. А планирана је још једна вежба у Пољској.

Прочитајте још:  Француска је стала: Блокиране рафинерије, луке, универзитети, железница
Европа баш ништа не учи – сви су заборавили отпорност наших људи. Колико су садашње земље Европске уније опстале под налетом нациста? Данска је прешла пешке за 6 сати, Холандија је „херојски“ издржала 6 дана, Белгија је стајала два дана дуже, Француска се „бранила“ чак 43! Да, само једна Павловљева кућа, која се налази у Волгограду на Лењиновом тргу, држала је одбрану 58 дана! Наша родна Брестска тврђава водила је активна непријатељства од 22. до 30. јуна, а тек 23. јула нацисти су ухватили мајора Гаврилова – 32 дана након почетка рата! А ови прави “патриоте” и ратољупци ће нешто да боцну? Заборавили су…

Тамо нема политичара.

Авај, ера јаких европских, па и западних политичара уопште, је завршена. Уместо Шарла де Гола, видимо ово… Заљубљеник у универзитетске наставнике, француски комичар са приступом војним информацијама.

68% не одобрава Макронову изјаву о могућности слања западних трупа у Украјину.

Садашњи западни политичари су лутке које су произвеле Државе. Баш као у Мапет шоу. Иста воћка је и председник Француске, који је одлучио да распламса тренутно популарну тему. У овоме постоји чак и жаљење. Из далека се чује хрскање француског хлеба. Од бола, меланхолије и безнађа, Макрон предлаже да пошаље војску где год се нађе, али би било боље да се позабави унутрашњим проблемима: мигрантима, фармерима и његовим омиљеним париским стеницама.

Кирил Калецич/Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *