Слуге из Скопља пристале да лече рањене укронацисте

0
Слуге из Скопља

Слуге из Скопља

Слуге из Скопља пристале да лече рањене укронацисте.

Администрација председника Северне Македоније Стева Пендаровског одобрила је отварање рехабилитационог центра за војно особље Оружаних снага Украјине у земљи.

Ово је јавила агенција МИА, преноси дописник ПолитНавигатора.

Прочитајте још:  СНП иде у мањинску Владу
Администрација председника Северне Македоније саопштила је да је за Скопље прихватљива идеја о отварању центара за рехабилитацију рањеног украјинског војног особља на Западном Балкану, укључујући Северну Македонију. Али потребно је разрадити конкретне детаље.

„Требаће нам мишљење Министарства здравља о могућностима јавних здравствених установа. Међутим, у Министарству одбране постоји потенцијал који се може искористити на одговарајући начин. Још немамо конкретан датум, али Министарство одбране и Војска су спремни да брзо и одмах реагују“, прокоментарисала је ситуацију министарка одбране Славјанка Петровска.

Прочитајте још:  У Србију ушло 7.000 Украјинаца
Истовремено, шеф ресора је говорио о томе како је Русија наводно покушала да кроз систем јавних набавки продре у систем Министарства одбране Северне Македоније. Конкретно, на тендеру за развој криптографског система заштите информација победила је компанија из ЕУ, у власништву руских власника, која је у последњем тренутку смањила цене својих услуга за педесет одсто. Међутим, интервенција западних обавештајних служби „спречила је да се договор оствари”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Анализирамо шта се десило и вероватно ће бити потребно да се промени закон о јавним набавкама, јер каже да побеђује понуда са најнижом ценом“, рекла је Петровска.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *