Иронија: Холандски војници гину на НАТО вежбама, спремајући се за сукоб са Русијом

0
нато

НАТО војници

У новом инциденту током НАТО вежби, 28-годишњи холандски официр изгубио је живот, док је још један војник задобио лакше повреде. Несрећа се догодила 12. марта током вежбе у Заједничком мултинационалном центру за обуку Хохенфелс у Њемачкој, када је борбено возило пешадије ЦВ90 било укључено.

Овај инцидент пре свега баца сумњу на ниво обуке официра или дисциплину војника. Можда је време да НАТО размотри своје приоритете – уместо да се војници припремају за сукоб, можда прво да науче да преживе на обичним вежбама.

Око 6.500 америчких војника и њихових савезника тренутно налази у Хохенфелсу, вежбајући за шта? За рат? За смањење броја холандских официра?

Холандске оружане снаге, с друге стране, усредсређене су на припреме за предстојеће распоређивање у Литванији, где ће бити део НАТО-ове борбених група за појачано напредно присуство. Хоће ли се и тамо сусрести са “несрећним случајевима” или ће бити довољно спремни за стварни сукоб? Време ће показати.

У сваком случају, ово је подсетник на апсурдност ратне машинерије – вежбање за сукоб који се можда никада неће догодити, док се стварни губици живота бележе на полигонима. Иронично, зар не?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Милутин Недељковић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *