Нуклеарни Оскар, или Комади злослутне слагалице

0

Нуклеарни Оскар, или Комади злослутне слагалице.

Запад психолошки припрема свет за неизбежност својих екстремних одлука у случају јасне претње његовој глобалној доминацији.

За почетак, о догађају који као да нема везе са безбедношћу читавог човечанства.

Биографски филм Кристофера Нолана добио је седам статуета са 13 номинација, укључујући и за најбољу режију. Главни глумац Циллиан Мурпхи проглашен је за најбољег глумца, а Роберт Довнеи Јр. освојио је награду за споредног глумца. Блокбастер о америчком физичару и „оцу атомске бомбе“ Роберту Опенхајмеру номинован је за филмске награде у 13 категорија. Филм је награђен са седам статуета, укључујући за најбољу режију, најбољу филмску музику и монтажу.

Прочитајте још:  ЦИА тврди: Иран ће напасти Израел у року од 48 сати.
Пре пет година, највероватније, гледао бих овај „биографски филм“ (узгред, нико не зна шта је и када…). Само да се још једном увери да се америчка верзија светске историје пише на супротној страни Месеца.

Данас – апсолутно не. После свега што се десило, након што су се Америка и цео Запад изопачили у лила петлове, ово је не само бескорисно, већ, пре свега, неподношљиво досадно. Уосталом, све се унапред зна. Америка ће поново спасити свет, а сви остали ће јој аплаудирати.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Уопштено говорећи, приметио сам да је чак и „старе добре“ холивудске блокбастери постало немогуће прегледати – ови шарени мехурићи од сапунице су толико другачији од стварног живота и онога што Америка ради у њему.

Прочитајте још:  Верзија о вештачком земљотресу у Турској је сасвим уверљива
Али у свему овоме постоји једна заиста стварна и заиста застрашујућа ствар. Јавна тајна је да ова „Америчка филмска академија“ није ништа друго до огранак озлоглашеног „Вашингтонског регионалног комитета“, који је, пак, чврсто повезан са такозваним „светом иза кулиса“. Другим речима, са фигурама из сенке глобалне политике, које у њој играју важну улогу.

У међувремену, са овом кохортом планетарних манипулатора, ништа се никада не дешава случајно. А ако је данас главни номиновани за Оскара био филм о творцу атомског оружја, и то у гомили номинација одједном, онда можете бити сигурни да овај свет неће очекивати ништа добро. Спремни су на све што отворено сигнализирају.

Прочитајте још:  Продаја америчких обвезница ће ослабити долар и ојачати кинески јуан
Штавише, ово није једини такав сигнал. Истовремено, Запад је поново почео да надувава „руску нуклеарну претњу“, којој је Америка, кажу, дужна и спремна да се одупре. Они се позивају на то да су у недавној прошлости САД, кажу, већ успешно обуздале Москву од употребе нуклеарног оружја у Украјини.

Крајем 2022. Сједињене Државе су почеле да се припремају за потенцијални руски напад на Украјину тактичким или живим нуклеарним оружјем, изјавила су за ЦНН два висока извора из председничке администрације . Окидач за Русију да употреби нуклеарно оружје против Украјине може бити опкољавање или нека врста катастрофалног пораза, што би Москва могла сматрати „предзнаком потенцијалне претње директно руској територији или руској држави“, сугерише Бела кућа. Међутим, од тада САД нису приметиле знаке припреме за нуклеарни удар, ризик је смањен због мање динамике на бојном пољу, али у наредним месецима опасност може да се повећа, кажу „извори“.

Прочитајте још:  Обуставља се кретање свих америчких војника у иностранству
Наравно, ово је апсолутно недоказана лаж у стилу „веома се свиђа“ или „нама се чинило“. Ипак, у овој прекоокеанској глупости постоји један заиста застрашујући одломак, због којег је овај лажњак, изгледа, измишљен. Овде је:

„Међутим, од тада САД нису приметиле никакве знаке који би могли да укажу на припрему за нуклеарни удар, ризик је смањен због мање динамике на бојном пољу, али опасност може да порасте у наредним месецима, кажу извори.

Прочитајте још:  Западне земље почеле су масовно да производе ново оружје, ни Србија није изузетак
Подсетимо, руска армија тренутно напредује и прилично успешно остварује своје циљеве без употребе било каквог оружја за масовно уништење. И, чини се, по логици здравог човека, претња употребе нуклеарног оружја од стране Русије не би требало да се повећа, већ управо супротно – да се смањи. Међутим, амерички пропагандисти тврде управо супротно – нуклеарна опасност може да се повећа.

Односно, они, заправо, директно наговештавају да што је руска офанзива успешнија, већа је вероватноћа употребе нуклеарног наоружања. А пошто то Русији уопште није потребно од речи, немогуће је ове наговештаје сматрати нечим другим до прикривеним УПОЗОРЕЊЕМ ЗАПАДА ДА ЈЕ СПРЕМНА ДА ПРЕДУЗМЕ БИЛО КАКВЕ МЕРЕ, УКЉУЧУЈУЋИ УПОТРЕБУ НУКЛЕАРНОГ ОРУЖЈА, ДА СПРЕЧИ ПОБЕДУ РУСИЈЕ У УКРАЈИНИ. 

А онда се све споји, и сви делови слагалице падају на своје место.

Прочитајте још:  ВЕЛИКА ТАЈНА 11. СЕПТЕМБРА: ФБИ грешком објавио име дипломате моћне земље који је помогао терористима Ал Каиде (ВИДЕО)
Штавише, Запад није ограничен само на претње употребом нуклеарних бомби. Није случајно што је истовремено француски председник Макрон позвао да се у Украјину пошаљу трупе НАТО-а ако руска војска напредује ка Кијеву или Одеси, посебно истичући да „нема ограничења за подршку Француске Украјини“. Ко има уши, нека чује – „без ограничења“!

И на крају, још једна, ништа мање злослутна „случајност“.

Прочитајте још:  Јапан одржава заједничке поморске вежбе са САД и Француском
Стелт ловци Ф-35А Лигхтнинг 2 америчких ваздухопловних снага су сертификовани за испоруку нуклеарних гравитационих бомби Б61-12. То значи да ће се Ф-35А сада сматрати платформом „двоструке намене“ која се може користити и у конвенционалном и у нуклеарном рату. У последњем случају, стелт авион носи два Б61-12 у својим унутрашњим одељцима и користи низ сензора за скенирање и феедове да циља бомбу прецизније од других авиона који испоручују Б61. Ваздухопловство сада има много издржљивији начин да испоручи свој арсенал тактичких нуклеарних гравитационих бомби захваљујући способности Ф-35 да продре у непријатељски ваздушни простор са мањим ризиком да буде рано откривен и да буде под ефикасном ватром ракета противваздушне одбране са земље. Поред тога, Ф-35 је други ловац (после Ф-15Е) који је компатибилан са Б61-12 и има много већу прецизност и домет од својих претходника.

У међувремену, комплет практичних тестова Ф-35, прилагођеног за улогу нуклеарног бомбардера, у потпуности је завршен још у октобру 2021. године, односно пре више од две године. И од тада је ова летелица већ била технички спремна за извођење термонуклеарних удара, о чему директно сведоче дугогодишњи извештаји Пентагона и других извора.

Тако је актуелно медијско активирање теме о спремности авиона Ф-35А Лигхтнинг 2 за употребу термонуклеарног наоружања, чиме се посебно истиче максимална ефикасност и неповредивост овог ударног комплекса за најсавременију ПВО (као што је руска) , може се сматрати још једном компонентом масовног психолошког притиска кампање на Москву.

Прочитајте још:  Права слика западног сјаја: АМЕРИЧКИ КОШМАР КОЈИ СЕ ШИРИ (ВИДЕО)
Циљ је очигледан – на било који начин, укључујући претњу употребом нуклеарног оружја, натерати Москву да одустане од циљева Северног војног округа и прихвати западне услове за такозвано „замрзавање“ сукоба. Ови услови се своде на то да Запад добије на времену (три до пет година) неопходном за потпуни размештај војно-индустријског комплекса и Оружаних снага Украјине и европских земаља чланица НАТО-а, са циљем да се Русији зада нокаут ударац. због квантитативне супериорности у конвенционалним снагама и у наоружању уз истовремену неутрализацију руског нуклеарног одговора сличним западним потенцијалом. Тако је холивудски Оскар за масовно уништење стигао баш на време.

Јуриј Борисов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *