Шиптари кукају због Дечана: Данас је “дан жалости” за Косово

0

(Фото: принтскрин)

Шиптари кукају због Дечана: Данас је “дан жалости” за Косово.

Схкодран Имерај, председник огранка такозване  Лиге историчара Косова „Али Хадри“ у Дечанима, реаговао је након данашње одлуке Аљбина Куртија у вези са имовином манастира Дечани.

Прочитајте још:  У Србију се враћа више радника него што одлази - шта је разлог и ко су повратници
Имерај је на конференцији за новинаре рекао да је данас “дан жалости за Косовом”, а спровођење ове одлуке назива озбиљним ударом на правни и уставни поредак, преноси Клан Косова

„Данас је дан жалости за Косовом. Изненађени смо и веома смо забринути одлуком премијера Косова, Аљбина Куртија, који је затражио од Катастарске агенције Косова да спроведе одлуку Уставног суда за 24 хектара земље у близини манастира Дечане. Спровођење одлуке суда је највећи напад који је направљен на правни и уставни поредак Републике Косово од ступања на снагу косовског устава 2008. године“, рекао је Имерај на конференцији за новинаре.

Прочитајте још:  ПРОГЛАС ЛЕГЛО КОРУПЦИЈЕ: Тужитељка потписница ПРОГЛАСА спасила шиптарског бизнисмена!
Он је даље рекао да су затражили помоћ адвоката, како би се предмет упутио Суду за људска права у Стразбуру.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Такође, примена закона уставне пресуде за нас у Дечанима је неприхватљива, неправедна, незаконита и неуставна. Примена одлуке Уставног суда о имовини је највећи атак који је учињен на правни и уставни поредак, држављанство и суверенитет Косова. Нећемо престати са нашим напорима и од данас смо затражили помоћ најбољих правника и адвоката како би се ствар решила и припремила у Суду за људска права у Стразбуру“, рекао је он.

Подсетимо, терориста Курти данас је био присиљен од стране својих западних газда да врати узурпирану имовину Манастиру Високи Дечани.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *