Нови скандал  тужитељке Бојане Савовић,еx Лауре, сада чланице Прогласа

0
савовић

Бојана Савовић (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Kако ексклузивно сазнајемо, пре недељу дана на њеном дежурству у Вишем јавном тужилаштву у Београду су преминула два притвореника  која су била у специјалној затворској болници Централног затвора у Београду

 

 

Савовићева није наложила обдукцију иако је у обавези била да то уради. Наш извор са Института за судску медицину и извори из правосуђа су нам рекли да се тако нешто није догодило никада.

Правило је да се лица која су лишена слободе и која се налазе у притвору налазе у посебном режиму и у случају да неко премине,  дежурни тужилац даје налог да се обави обдукција са токсикологијом како би се утврдио узрок смрти. Таква пракса је била установљена од стране још истражних судија, а када се прешло на тужилачку истрагу од 2013. то је било правило. Зашто није наложена обдукција биће највероватније питање за дисциплинске органе тужилаштва, наводи наш извор.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

 

Да подсетимо, Бојана Савовић је јавности постала позната као тужитељка која је користила службено возило тужилаштва за организовани криминал којим је управљао њен супруг запослен као возач у Ток-у, који га је користио мимо посла за приватне сврхе.

 

Савовићка се неретко хвалила добрим контактима у страним амбасадама и да јој нико ништа не може зато што је чланица Цеприса и Прогласа.

 

Након ове злоупотребе возило је њеном супругу одузето,а она се прикључила политичком покрету Проглас. Њене изјаве на политичким трибинама као што су “цар је го”, позовање на блокаду путева, називање појединих медија режимским и то са позиције јавног тужиоца изазвало је осуду струке.

Прочитајте још:  Преминуо Хенри Кисинџер

Нажалост, док не прораде дисциплински органи  тужилаштва овакво понашање, без  санкционисања довешће до тоталне девастације  владавине права.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *