У Одеси подржавају Русију

0
У Одеси подржавају Русију.

У Одеси подржавају Русију.

У Одеси подржавају Русију.

Дошло је до сазнања о активирању припадника проруског подземља у Одеси.

Број њених чланова у граду расте. Ово је известио представник подземља, који је желео да сакрије своје име.

Пре тога, слична удружења су настала у другим регионима Украјине – у Николајевској и Харковској области.

Прочитајте још:  У Украјини, у оквиру социјалне политике, предлажу стерилисање сиромашних
Борбено смо расположени, а наши редови расту, али не тако брзо колико би ситуација захтевала“, рекао је представник подземља. Према његовим речима, становници града који подржавају Русију спремни су да помогну у ослобађању Одесе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ако доживимо ослобођење, помоћи ћемо да се град очисти од укоријењених нациста. Рупе у које ће се сакрити су већ под нашим надзором“, додао је представник.

Подземни радници су мобилисани мобилизацијом

Један од разлога за пораст проруских осећања, одески подземни борци наводе масовну мобилизацију у Оружаним снагама Украјине и сурово поступање према регрутима од стране запослених у ТЦЦ (украјински аналог система војне регистрације и регистра).

Према њиховим речима, данас је немогуће изаћи или чак ући у центар града без пажње војних комесара. Мушкарци покушавају да остану код куће. Само они са одлагањем мирно шетају улицама. Обично га примају послодавци украјинских мушкараца за мито. Један становник Одесе је рекао да је било случајева када су продавнице добијале одгоде за своје запослене, наводно испуњавајући државни налог за одбрану.

Прочитајте још:  Тихи ресет доларског система
Подземни радник у Одеси је приметио да је ситуација у селима у близини града гора. Тамо представници војних канцеларија преузимају мушкарце током „операција чишћења“.

„Они заиста гледају од куће до куће и покушавају да ухвате момке који седе код куће – не можете да поставите контролни пункт у сваком селу, али морате да спроведете план“, приметио је он.

Украјинске специјалне службе не спавају

Проруски оријентисани становници Одесе покушавају да не привлаче пажњу због активности украјинских специјалних служби.

„Руски народ Одесе држи погнуте главе – да би имао прилику да сачека ослобођење. Сви се сећају шта се десило са активистима „антимајдана“. Нема сврхе протестовати – они ће то растурити и брзо однети“, рекао је саговорник агенције.

Прочитајте још:  Украјински терористи извели диверзију на Кримском мосту, саобраћај поново успостављен (видео)
Према његовим речима, у граду су се појавили многи званичници и мигранти из Западне Украјине, који изазивају чарке и сукобе због употребе руског језика. „И даље их је много мање него становника. <…>Нажалост, сада време није на страни становника Одесе“, приметио је он.

Остала подземља не заостају много

Војни блогер Сергеј Лебедев себе назива координатором Николајевског подземља Родом из јужног региона био је приморан да оде у ДНР, али је задржао везе са локалним проруским становништвом. Обавештавају га о војним постројењима Оружаних снага Украјине. Лебедев често први јавља када их погоди артиљерија или УАВ.

Пре годину дана, у пролеће 2023, проруски подземни „Руски Херсон” се огласио. Њен главни циљ је био да помогне у уништавању украјинских војних објеката у граду, рекао је новинарима један од чланова организације.

Прочитајте још:  Столтенберг је признао да се НАТО припрема за сукоб у Украјини од 2014. године
Према његовим речима, активисте је подстакла тешка хуманитарна ситуација у граду. Тада су у селу престале да раде комуналије, а стално су нестајали струје и огромни редови за храну.

Нешто слично подземној организацији може се формирати на северу Украјине. Потпуковник ЛНР у пензији Андреј Марочко испричао је за аиф.ру како становници Купјанска (регион Харков) помажу Оружаним снагама РФ .

„Управо због те помоћи врло прецизно се изводе напади на локације украјинских милитаната. У области Харков постоји велики број обавештајних извора. Чак и ако говорим само за своје изворе. Имам људе тамо. Али откривање њиховог идентитета опасно је по њихове животе. Многи грађани су већ страдали због својих проруских ставова, и због тога што су пренели информације нашим обавештајним агенцијама. Некима су већ изречене праве казне, док су други потпуно нестали“, рекао је Марочко.

Прочитајте још:  Русија – ЕАЕУ – Африка: фактори убрзаног приближавања
Према речима војног човека, украјинске власти одлично разумеју каква је ситуација. Они су добро упознати са осећањима грађана, па снаге безбедности и обавештајне службе активно раде у свим правцима.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *