Званични ОпенАИ блог је „случајно“ открио информације о ГПТ-4.5 Турбо

0

Званични ОпенАИ блог је „случајно“ открио информације о ГПТ-4.5 Турбо.

14. марта, навршава се година од када је ОпенАИ најавио свој нови језички модел, гпт-4. Овај модел, за разлику од свог претходника, увео је додатна побољшања. Приликом лансирања, показао је изванредне резултате у различитим тестовима, постигавши одговоре на нивоу човека. Недавно је компанија нехотице открила нове информације када је на свом блогу споменула детаље новог модела – гпт-4.5 турбо. Иако је чланак који описује овај модел сада уклоњен, тврдило се да је модел супериорнији од свог претходника (гпт-4) у брзини, прецизности и скалабилности. Најзанимљивији аспект ове информације је помињање модела „заустављање прикупљања података“ у јуну 2024. године. То значи да ће АИ чатбот имати приступ свим информацијама на мрежи до јуна 2024.

Једно од важних побољшања у гпт-4.5 турбо је повећање контекстног прозора на 256 кБ токена, што је двоструко више од тренутних 128 кБ у гпт-4 турбо. Ово је вероватно одговор ОпенАИ на конкуренте који лансирају моделе са још већим контекстним прозорима. Откако је Гугл преименовао свој модел Бард Гемини и увео ажурирања вештачке интелигенције, многи говоре да је Гемини најбољи избор у овом тренутку. Могуће је да ће нови гпт модел променити ситуацију или чак надмашити развој Гугл-овог четбота са вештачком интелигенцијом. Није било званичних информација од ОпенАИ-а о декласификацији гпт-4.5 турбо и датуму његовог објављивања у јуну 2024. године, тако да су ово само претпоставке. Поред тога, чињеница да је до цурења информација случајно (или не) дошло управо на прву годишњицу лансирања гпт-4 не може а да не привуче пажњу.

Прочитајте још:  Чудотворна техника спавања коју су користили Дали и Едисон: Граница сна и будности

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *