Погром

Погром Срба са Косова и Метохије

Курти правда погром из 2004.

Аљбин Курти, шиптарски терориста и лажни премијер лажне државе подсетио се данас мартовског погрома из 2004. године.

На својој фејсбук страници он је поновио шиптарске лажи о дављењу шиптарске деце у Ибру.

“Пре 20 година, троје деце је удављено у реци Ибар у месту Цабер у Зубин-Потоку, за које је пријављено да беже од групе Срба. Догађај је подстакао протесте у свим деловима Косова, који су брзо прерасли у нереде. У овим нередима је погинуло 20 људи, а стотине је повређено”, навео је злочинац Курти.

Прочитајте још:  Ведомости:Владајућа странка Србије обећала је да ће поново одржати изборе у Београду
Подсетимо, 17 марта 2004. године на Косову и Метохији догодио се најмасовнији погром Срба од повлачења Војске Југославије 1999. године. У погрому је убијено 27 Срба а рањено више од 900.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Званичан повод за насиље је било дављење тројице дечака у селу Чабра, у општини Зубин Поток. Према њиховој верзији догађаја, четворица дечака су 16. марта 2004. године бежећи од паса и деце из суседног српског села Зупче, упали у реку Ибар и тројица од њих су се удавили, а само један је успео да се домогне обале. Током ноћи су пронађена тела двојице дечака.

Прочитајте још:  Хрват Понош хвали Шиптара Куртија
Међутим, случај још увек није био истражен и за оптуживање није било доказа. Каснијим истрагама УНМИК полиције утврђено је да су ови наводи били нетачни и да на основу понуђених доказа није постојала основана сумња о почињеном кривичном делу било ког појединца или појединаца. Портпарол УНМИК-а Нериџ Синг је изјавио да су после трагедије преживели дечак био под притиском албанских медија и политичара да оптужи Србе из суседног села Зупче. Портпарол УНМИК-а Дерек Чепел је демантовао да су два дечака страдала бежећи од Срба и оценио да је насиље било планирано.

Аљбин Курти и данас понавља лажи својих сабораца.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *