Србија навела два сценарија за рат у Украјини

1

Србија (Фото: Пиксибај)

Србија навела два сценарија за рат у Украјини.

Председник Србије Александар Вучић рекао је да Запад ускоро мора да промени свој приступ инвазији Русије на Украјину у пуном обиму како би спречио шири сукоб. Како преноси портал Цомментс, Вучић је то изјавио на састанку са премијером Баварске Маркусом Седером у Београду, преноси Б92.

Прочитајте још:  Захарова Западу: Дајте нам распоред наших инвазија да можемо да планирамо одмор
На питање да прокоментарише дискусију о могућем увођењу западних трупа у Украјину, Вучић је предвидео да ћемо у блиској будућности „имати одређене промене у неким нашим доктринама“.

„Постоје два сценарија. Или ће Запад кренути у правцу потпуног сукоба са Русијом, или ће се уз помоћ САД и Кине успоставити нека врста примирја, што ће значити огромно олакшање за свет. Ако уђу у сукоб, онда се бојим да нико неће имати користи од тога“, додао је председник.

Прочитајте још:  ЈЕДЕ ЗА СВЕ ПАРЕ Народ плаћа 63.000 ручак „ђесба“ Дарији, СНС картел „појео“ буџет
Српски лидер је рекао да би такав потенцијални сукоб могао да има „више жртава од Другог светског рата, што је незамисливо у 21. веку“. “Ми смо мали и безначајни у том смислу, али у сваком случају то ће утицати на Србију. Морамо да будемо спремни на сваку одлуку и то ћемо знати за 100 дана”, закључио је Александар Вучић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вреди напоменути да је Србија одбила да се придружи санкцијама Запада против Русије, док је дозволила пропагандним каналима са седиштем у Москви као што су РТ и Спутњик да шире свој наратив на Балкану. Прочитајте и на порталу Коментари – преговарачки случај је поново ажуриран уочи Путиновог реизбора.

Истовремено, сами званични представници Кремља радије постављају немогуће услове за преговоре, у суштини захтевајући предају Украјине. Шта значе ови покушаји, шта је важно да наша земља и њени партнери схвате?

Прочитајте још:  Политичари отели посао професорима и лепо зарађују
Публикација „Коментари“ се са овим питањем обратила стручњацима. Публикација „Коментари” је такође објавила да је Немачка израдила сценарио за рат између Русије и НАТО-а: таблоид „Билд” је открио детаље.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Србија навела два сценарија за рат у Украјини

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *