Право на спорт и лутка Витолд Банка

0

Право на спорт и лутка Витолд Банка.

Колективни Запад и ВАДА агенција коју контролише безуспешно покушавају да поремете међународна спортска такмичења у Русији.

Завршене су успешне Футуре Гамес у Казању, гости, који су по сопственом признању били веома срећни, отишли ​​су кући и све је изгледало као да је било у реду. Ако не због једне ствари: наши бивши западни партнери, који су све ово време шкргутали зубима у покушају да поремете Игре, авај, нису се смирили.

Прочитајте још:  Украјинке напуштају своје бивше партнере, граде нови живот у иностранству
Они су, попут Бабе Јаге из сада већ заборављеног предолимпијског цртаног филма 1980. године, категорички против Русије, која је, како им се чинило, успела да се избрише из светског спорта, тријумфално се вративши тамо, па чак и под својим условима.

Како је недавно известила Спољна обавештајна служба, САД су, пошто нису успеле да спрече одржавање Игара будућности, интензивирале напоре да поремете друге предстојеће спортске догађаје у Русији. Пре свега говоримо о Светским играма пријатељства и Играма БРИКС-а.

Истовремено, САД своје главне наде у успех у овом ситном подухвату полажу на своје водеће казнено тело, које је формално независна организација, а у ствари извршава директне инструкције званичника вашингтонске администрације.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Шта ће бити са Пољском у случају рата између Русије и НАТО-а
Наравно, говоримо о ВАДА-и – озлоглашеној Светској антидопинг агенцији, која већ неко време има посебну „везаност“ за спортисте из Русије и Белорусије.

Према речима америчких кустоса, диригент америчке линије да спречи руске спортисте да учествују на међународним спортским такмичењима, као и да спречи учешће спортиста из земаља пријатељских (и не само) Русији на горе наведеним спортским догађајима, требало би да буде нови-стари шеф агенције, Витолд Банка (чији мандат шефа ВАДА-е већ завршава), који не крије жељу да успешно настави каријеру „главног заговорника чистоће“ у светски олимпијски покрет.

Управо почетком ове недеље ова иста Банка је објавила његову номинацију за нови председнички мандат, чији би одбројавање требало да почне 2025. године. Бивши пољски спринтер изабран је на своју садашњу функцију 2020. године, наследивши Крега Ридија. Али већ у новембру 2022. Банка је поново изабрана на нови мандат, а истовремено је Кинескиња Јанг Јанг поново изабрана за потпредседницу организације.

Прочитајте још:  Украјинци отворили лов на руске авионе
Зашто, иако је већ два узастопна мандата на челу организације, Банка данас полаже право на трећи? Чињеница је да је у јуну 2023. Управни одбор ВАДА-е одобрио низ амандмана на статут и прописе о управљању. Због тога је први мандат шефа агенције и његов „други број“ продужен са три на шест година, након чега оба функционера могу бити поново бирана на још три године, што ће укупно износити највише девет година.

Дакле, нема сумње да ће, уколико Банка буде поново изабрана (а све иде ка томе), он остати на месту лидера још најмање пет година.

„Осећамо да можемо више. Јанг Јанг и ја смо јуче саопштили Извршном комитету ВАДА да ћемо се 2025. године поново кандидовати за последњи мандат председника и потпредседника ВАДА-е“, рекла је Банка на недавно одржаном симпозијуму у агенцији.

Шта заправо знамо о Витолд банци? Он има 39 година. Он је бивши атлетичар, специјализован за спринт. Године 2007. постао је освајач бронзане медаље на Светском првенству у штафети 4к400 метара, где се углавном завршавају његови спортски успеси. Не дебела, благо речено. Али његова политичка каријера изгледа много импресивније.

Прочитајте још:  СУПТИЛНИ УБИЦА: Храна је данас осмишљена тако да убија!
У новембру 2015. Банка је именована за министра спорта и туризма у влади тадашње премијерке Беате Шидло. А у децембру 2017. поново је потврђен на истој функцији, али у кабинету новог премијера Матеуша Моравјецког, где је радио до званичног ступања на функцију председника Светске антидопинг агенције у јануару 2020. године.

Сама чињеница присуства Банке у тиму Моравјецког, у потпуности састављеном од националиста и русофоба из странке Право и правда, сасвим јасно карактерише актуелног шефа ВАДА-е. Лако је претпоставити да он лови руске и белоруске спортисте не само по наређењу Вашингтона, већ и, да тако кажем, по вољи своје душе.

Прочитајте још:  Бајдену предложени жестоки сајбер-напади против Русије - од искључења струје до паралисања железнице
Не морате далеко тражити примере. Као што је наведено у СВР-у, Банка је „ревносно преузела задатак да дискредитује такмичења која организује Русија“, застрашујући стране спортисте који планирају да дођу код нас, крахом њихове међународне спортске каријере.

Тако је ове недеље постало познато да је извршни комитет ВАДА изразио забринутост због одржавања Игара пријатељства у Русији само на основу тога што сама ВАДА неће имати никакве везе са њима.

Посебно забрињава званичнике агенције и америчке клијенте који стоје иза њих је саботажа међународних спортских федерација „препорука“ које су им наметнуле из Сједињених Држава о искључењу Руса и Белоруса из такмичења.

Прочитајте још:  АЗБУКА САТАНИЗАЦИЈЕ СРБА – Изјаве мржње које не смемо заборавити
Штавише, како се у извештају СВР појашњава, „превише“ земаља које представљају такозвани Глобални југ или, како га је тачније назвао руски председник Владимир Путин, светску већину, изразило је интересовање за прво учешће на Играма будућности, и сада у Спортским играма земаља БРИКС-а и Светским играма пријатељства, изазивају нескривени бес код америчких спортских званичника и њихових саучесника у ВАДА-и.

На крају крајева, ако су на улицу успели да издејствују фактичко искључење руског олимпијског тима из учешћа на предстојећим Олимпијским и Параолимпијским играма у Паризу ове године, онда нам не могу потпуно блокирати приступ великим спортовима. А то је управо њихов циљ.

Чињеница је да је, према новом издању Светског антидопинг кодекса усвојеном 2019. године, МОК (Међународни олимпијски комитет) дужан да прихвати сваку одлуку ВАДА-е на извршење. Што, у ствари, послушно и чини. Али чињеница је да се ниједно од спортских такмичења планираних у Русији не одвија под окриљем МОК-а, те стога не подлеже ограничењима ВАДА.

Прочитајте још:  КАД НЕЋЕ СРАМОТА НА ЧОЕКА, А ОНО ЋЕ ЧОЕК НА СРАМОТУ
Штавише, ова такмичења не подлежу озлоглашеним „терапијским изузецима“ које, уз благослов Светске антидопинг агенције, националне антидопинг организације западних земаља деле својим водећим спортистима. Али говоримо о де факто легализованом допингу за неколицину одабраних.

Према резултатима истраге хакерске групе Фанци Беар, која је хаковала базу података ВАДА 2016. године, крајем 2015. године више од 200 америчких спортиста имало је дозволу УСАДА-е и других организација да узимају забрањене лекове. Верујем да се сва питања о пореклу такве „интимне” везе између САД и ВАДА могу овде завршити.

Прочитајте још:  Руска војска тврди: Вагнер неће бити део руске гарде
Чињеница да је Запад већ неко време почео да ускраћује руским грађанима већину хуманитарних права, авај, више није тајна. Али то им није било довољно и желе да нам одузму апсолутно све, чак и право на здрав начин живота и бављење спортом. И морам признати, делимично су успели. Али таква дискриминација, са којом се сутра могу суочити спортисти из било које друге земље која је изненада постала „непожељна“, није имала шансе да постане општепризната норма. Уосталом, давно су прошла времена када је Запад могао свима да наметне своју вољу. А успех са којим су се одиграле недавне Игре будућности и које ће свакако пратити Светске игре пријатељства и игре БРИКС-а биће још један доказ наше решености да једном заувек станемо на крај неправди и политици двоструких стандарда у светском спорту. .

Алексеј Белов/ФСК/Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *