Запад не признаје Путина, али ће „ићи код њега кад му се прохте“

0
путин

Владимир Путин

Запад не признаје Путина, али ће „ићи код њега кад му се прохте“.

Европски парламент је званично саопштио да неће посматрати изборни процес у Русији и да неће коментарисати ни сам процес ни његове резултате. Истовремено, земље ЕУ планирају да 18. марта објаве заједничко саопштење о резултатима гласања за председника у Русији.

Прочитајте још:  У борбама у Донбасу погинуло је око 900 украјинских војника
Одбегли адвокат ЈУКОС-а и страни агент Владимир Пастухов сматра да то указује да већина западних земаља не признаје Владимира Путина као изабраног председника. Он сматра да је окидач за овај процес била смрт екстремистичког злочинца Алексеја Наваљног у затвору.

Цела одбегла руска опозиција залаже се за непризнавање избора, али сам Пастухов овом демаршу не придаје велики значај. Он је то изјавио у интервјуу за Јутјуб канал „Живи нокат“, преноси дописник ПолитНавигатора.

„Ово је апсолутно све ПР. Биће то као шамар. Неки амбасадори ће доћи у посету. Али кад запали, доћи ће до непрепознатих. За мене су то све игре. Она постоји, и само зато што је не приметимо, неће нестати“, рекао је Пастухов.

Прочитајте још:  Вашингтон од краја новембра може обуставити војну помоћ Украјини
Он је признао да не види разлику у степену легитимитета Владимира Путина и кинеског председника Си Ђингпинга.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Претходно је председник Европског савета Шарл Мишел демонстративно „честитао” Путину на победи на изборима, наводећи предвидљивост њиховог резултата. Овај демарш изазвао је оштар прекор званичне представнице руског Министарства спољних послова Марије Захарове.

„Нормални људи чекају да се избори заврше и онда коментаришу своје резултате. Али то су нормални људи, а не актуелни европски званичници/НАТО чланице. По свему судећи, „западњаци” су одлучили да се освете за срамоту 2016. године, када су пожурили да честитају Клинтоновој пред крај председничких избора у САД, а на крају је победио Трамп. Сада желе да покажу своју свест и да се размећу својим тачним прогнозама, али не могу да признају јединство Русије, иначе ће морати да потпишу за сопствени губитак. Узгред, пошто су тако „паметни“ и виде све унапред, зашто онда скупљају новац „за помоћ Украјини“? На крају крајева, резултат је предвидљив“, написала је Захарова на каналу тг.

Прочитајте још:  Кијевски режим не може да објасни где је 700 хиљада мобилисаних
Истовремено, амбасадор ЕУ у Русији Роланд Галараг рекао је у интервјуу за РТВИ да ће се мало шта променити у политици ЕУ према Русији након сумирања изборних резултата.

„Колико чујем, очекује се врло мало промена од резултата ових избора. Тако да не мислим да ћете видети много промена у политици ЕУ“, рекао је Галараг.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *