Камбери на годишњицу погрома: Срећан сам што САД потенцирају “План од 7 тачака”

0
Камбери

Камбери

Камбери на годишњицу погрома: Срећан сам што САД потенцирају “План од 7 тачака”.

Шаип Камбери, шиптарски посланик у Скупштини Србије написао је на свом фејсбук профилу да је срећан што САД инсистирају на Плану од 7 тачака”.

Прочитајте још:  Тачи и Шиптари спремни на све: Почела застрашивања, долазили до ликвидације сведока њихових злочина?
Коментаришући посету амбасадора ОБЕ Јана Братуа и америчког амбасадора у Србији Кристофера Хила, Камбери је у недељу на Фејсбуку написао да је то обећање и обавеза коју су институције преузеле према Албанцима „насупрот међународном фактору“. .

„Амбасадор ОЕБС-а Јан Брату и амбасадор САД Кристофер Хил, после посете Прешевској долини, прошлог петка, састали су се са одлазећом премијерком и будућом председницом парламента Аном Брнабић. Тема овог састанка био је почетак реализације Плана од 7 тачака. Иако одобрена 2013. године, усклађена са међународним конвенцијама и домаћим законодавством и синхронизована са међународним фактором, њена примена још није почела. Драго ми је због посвећености ОЕБС-а и Сједињених Америчких Држава да погурају почетак имплементације Плана од 7 тачака. Признавање диплома треба да буде први корак”, написао је он.

План од 7 тачака је документ који су потписали шиптарски политичари са југа Централне Србије 2013. године, са циљем да се отпочну преговори са Србијом за решавање проблема Албанаца. То подразумева потпуну интеграцију Албанаца, потпуну безбедност, образовање, културу и друго.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, на годишњицу шиптарског погрома над Србима на Космету Камбери опет кука и измишља проблеме Албанаца у централној Србији.

Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *