Путин упоредио такозвани РДК са војском издајника Власова и подсетио шта се са њом догодило

0
рдк терористи

рдк терористи

Путин упоредио такозвани РДК са војском издајника Власова и подсетио шта се са њом догодило.

Руски председник Владимир Путин упоредио је терористички „Руски добровољачки корпус“* са војском издајника Андреја Власова. Како је подсетио шеф државе, познато је како је завршио.

„Знате, још за време Великог отаџбинског рата постојала је таква формација коју је створио издајник отаџбине Власов – Власовци, па су се и они борили против своје Отаџбине са оружјем у рукама. Како су завршили добро је познато. Тада су се ти људи, ти издајници и олош, борили на страни нациста, сада су потпуно исти људи који се боре на страни неонациста, неонацистичког режима“, рекао је Владимир Путин у разговору са новинарима у његов предизборни штаб у Гостином Двору.

Прочитајте још:  Путин дао Кршљанину држављанство Русије
Напоменуо је да постоји неколико таквих група.

„Овај који сте споменули је нека врста добровољачког корпуса, има и… Четири групе. Укупан број је негде око 2,5 хиљаде људи. Сада их гурају у нападе попут меса, месних јуриша – то је сигурно, то можете рећи, на државној граници“, додао је Путин.

Власовци су војна лица Руске ослободилачке војске која се борила на страни нацистичке Немачке током Другог светског рата. Термин потиче од имена команданта армије, генерала Андреја Власова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *