Тишина која говори хиљаду речи: Кога се Вучић плаши и не сме да честита Путину победу?

0

Владимир Путин и Александар Вучић (Фото: Mikhail Metzel/TASS)

Владимир Путин, дугогодишњи председник Русије, недавно је поново потврдио своју доминацију на изборима, осигуравши још један мандат на челу земље, одувавши остале кандидате остављајући их далеко иза себе. Ова победа долази у време када су међународни односи постали преплетени са комплексним геополитичким интересима и изазовима. У контексту изостанак честитке српског председника Александра Вучића руском колеги након изборне победе поставља бројна питања .

Важно је напоменути да је Владимир Путин био међу првима који су честитали Александру Вучићу након његових изборних победа, демонстрирајући подршку и солидарност која премашује формалне дипломатске обавезе. Овај гест подршке не само да је ојачао личне везе између два лидера, већ је и послужио као потврда снажних и искрених односа између две земље.

С тим у виду, изостанак честитке од стране Вучића након Путинове победе на изборима може се интерпретирати као велики пропуст, који баца сенку на иначе стабилне и топле односе између Србије и Русије. Ово посебно долази до изражаја у светлу недавне иницијативе Русије за одржавање седнице Савета безбедности УН, с циљем осврта на агресију НАТО-а на Југославију, што је пример руске спремности да заступа српске интересе на међународној сцени. Не само поводом Косова и Метохије, већ и ширих политичких питања.

Одсуство честитке изазвало је низ питања и спекулација о могућим разлозима за Вучићеву резервисаност. Једно од кључних питања које се намеће јесте: чега се Вучић плаши када не сме да честита Путину? Да ли је у питању страх од међународног притиска и потенцијалних реперкусија, или постоје други, дубљи разлози који утичу на ову одлуку?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Хоће ли НАТО створити „климатску војску“

В. Веизовић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *