Јанез Јанша на мукама: Црна Гора и Словенија нису за НАТО

0
Јанез Јанша

Јанез Јанша

Јанез Јанша на мукама: Црна Гора и Словенија нису за НАТО.

Некадашњи словеначки лидер и министар одбране Јанез Јанша, објавио је на свом твитер (Х) налогу згранутост над чињеницом о скромној (52%) склоности Словенаца ка чланству у НАТО пакту:

Јанша је написао да је Словенија, после Црне Горе, „најсклонија комунизму“ од свих држава чланица Северноатлантског пакта.

Том приликом, Јанша је објавио резултате НАТО испитивања становништва на питање како би (данас) гласали о чланству у НАТО пакту.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Ратни злочинац Весли Кларк: Оптужнице Специјалног суда за злочине ОВК ометају напредак Косова
Анкетирани су сврстани у три групе: они који би гласали за, у противнике чланства, и у неопредељене. Уз напомену, да је истраживанје провела сама организација, на чију популарност се питање односи, објављујемо Јаншине односно НАТО табелу:

Као што се из табеле види, НАТО пакт је, унутар тог Савеза, најпопуларнији у Албанији: наводи се да чланство Западне алијансе подржава чак 100% становништва. На репу популарности је чланство у НАТО пакту међу становницима САД, Француске, Словеније и Црне Горе – при чему је у САД и Француској много више неопредељених, а мање противника.

Прочитајте још:  Вучевић признаје Дачић демантује: Нисмо слали оружје Украјини
По табели, у Црној Гори чланство у НАТО пакту подржава чак 46% становника (да ли је то истина, просудите сами), док је против (само) 44%, а неопредељених је 10%.

Становници Словеније су, по истом извору, у овом политичком питању ментално најближи Црној Гори: 52% за, 32% против, уз 16% неодлучних.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *